bugün

ensarcı hocamla gülhane gezintimiz 2017

okuduğunuz takdirde size bir şeyler katacak olan başlık. mesela ön yargılarınızdan kurtulacaksınız; çünkü ben söylenenlerin doğru olmadığını kanıtlamak için ensarcı hocamla koca bir gün ve gece geçirdim.

lütfen beni yargılamayın. sizler gibi düşünmüyorum diye dışlamayın. çocukluğumun geçtiği ensar vakfı için kötü düşünmemi beklemeyin. yıllarımı, başlıkta bahsettiğim hocayla birlikte ensar vakfında geçirdim. bana dini hikayeler anlatacağı zaman önce beni kucağına oturtur, sonra şeker verir ve bir yandan o tatlı sesiyle okurken bir yandan da pamuk gibi elleriyle okşardı beni. bütün bunları odaklanıp, güzel bir dini eğitim almam için yaptığını biliyorum. şöyle de bir durum var ki; bazen nedenini bilmesem de tedirgin oluyordum hocamın kucağındayken. herhalde sıkıldığım içindir. çocukluk işte ne olacak..

neyse işte gelelim gülhane parkı gezintimize. bu gezintinin amacı, çok yakın olduğumuz eski günleri yad etmek idi. gülhane'yi seçme sebebimiz ise orada öpüşüp, yiyişen çift bol olduğundan; bu kötü örnekleri görüp kendimize ders çıkarmak, dinin gerektirdiği şekilde kendilerine uyarılarda bulunmak ve toplumun ahlakının daha fazla bozulmasına müsaade etmemekti.

bir kaç çifte denk geldik ve hocamla beraber gerekeni yaptık. sonra da biraz kendimize vakit ayıralım diyerekten gülhane çimenlerinde tıpkı eski günlerde olduğu gibi dip dibe, kucak kucağa adeta kardeşçesine dini sohbette bulunmanın keyfine vardık. gün içinde böyleydi. son olarak geceyi birlikte geçirmek için vakfa gittik.