bugün

kamer suresinde 4 defa tekrarlanan ayet

yazmışsınız ki şekilci olma, öze odaklan, kolayına geleni oku falan falan cart curt kendinizce yeterli ilminiz olmadan dini kendiniz yorumlamaya kalkmışsınız. şu kainattaki şüphesiz en düzgün ve en gerçek müslüman peygamberimiz (sav)'dir. bunu her müslüman bilir ve böyle kabul eder. bunun tartışılması dahi mümkün değildir.

bu sebeple öyle kafama göre takılırım kur'an'ı kafama göre yorumlarım hangisi kolaysa onu yaparım namazı istediğim gibi kılarım gibi saçmalıklar söz konusu olamaz. tam aksine bu tarz düşünceler islamiyetin bozulması için girişimleri bulunanların fikirleridir. mustafa islamoğlu, zekeriya beyaz, yaşar nuri öztürk, adnan oktar, fetullah gülen gibi bu tarz sapık islamiyet düşüncesine sahip isimler günümüz türkiyesinde ki en büyük islam düşmanlarıdır.

kur'an müslümanın dinini hadisler ve siyer ise müslümanın hayatını ve ahlakını belirleyen unsurlardır. bir müslümanın hayatı ve dininin gerekleri peygamberimiz (sav) hayatından gelir çünkü o alemlere rahmettir ve örnektir aynı zamanda insanların en şereflisi ve en yücesidir onun yaptığı şekilde yapmamak takdir edersiniz ki bizim gibi ilimden ve islamiyetten doğru düzgün nasibini alamamış bir nesil ve insanlık için çok saçma olur. bizim ne haddimize kendimize göre yorumlayıp islamı kendi yorumumuza göre yaşamak.

bu konularda dikkatli olmak lazım. çok ince sınırlardır bu yüzden herkesin yorumuna açık olmayan konulardır öyle her önüne gelen bir ayet okuyup yorumlamaya kalksa islamiyet birliğini ve dirliğini koruyamaz hale gelir.