bugün

cengiz ünder

Ben de neredeyse 20 sene once alt yas gruplarinda oynadim. Simdi de arada sirada miniklerin antrenmanlarini izliyorum. Cok yetenekli cocuklardik ama futbol bilgisinden, kariyer planlamasindan uzaktik. Antrenorler de uzakti.

Simdi daha enternasyonel, daha kuresel dunyaya adapte bir ulkeyiz. Alt yas gruplarindaki cocuklarin gelecegi oldukca parlak, duzgun de cocuklar var orda. Cengizin jenerasyonu bu gelisimin ilk meyveleri diyebiliriz, bundan sonra turk sporculari daha uluslararasi seviyelere gelecekler allahin izniyle. Daha bilincliler.

Arda bu jenerasyonun urunu degildi. Arda ciddi anlamda imkansizliklar arasindan siyrilmis, oncu bir topcuydu her ne kadar simdi kendini rezil etse de.

Aslinda salih de safi yetenek ama kafa, karakter olarak yetersiz. Cengiz ve sonrasinda gelecek futbolcular idealleri olan, buyuk kariyerler yapacak ve ulke futbolunu kalkindiracak topcular olacaklar. Yollari acik olsun.

Cengiz yuzu de futbolu gibi guzel bi kardesimiz, insallah o onculuk bayragini enes gibi sahane bi karakterle beraber ornek sekilde tasiyacaktir. Akillanirsa sahil icin de hala umut var. Emre mor bizim mahsulumuz degil ama o da bizden, bunlarda dunya yildizi olabilecek kapasite ver allah yardimcilari olsun.

Taktiksel gelisimlerini devam ettirebilmeleri icin erken yasta avrupada oynamalari cok onemli. Arda da ilk transferini yaptiginda, turkiyede hic taktik calismadigini anladigini soylemisti. Hocalarimiz malesef yetersiz, hoca konusunda da bundan sonraki jenerasyonlari beklemek zorundayiz malesef. Ama gelecegimiz parlak.