bugün

masum

ali atay ve sezon finali olduğuna kanaat getirdiğim son bölümü dışında her şeyin mükemmel bir şekilde dizayn edildiği, şimdiye kadar izlediğim en sağlam yerli dizi.

çoğunluk ve rüzgarda salınan nilüfer filmlerini oldukça başarılı bulduğum seren yüce'nin adını görmemle bir kere kafadan beni ikna etmişti bu dizi aslında. üstüne bir de berkun oya yazacak; nur sürer, haluk bilginer, okan yalabık, serkan keskin, tülin özen oynayacak ve bu dizi vasat olacak... tabi ki ihtimali bile yoktu böyle bir şeyin.

eğer toparlayabilirlerse 2. sezonunun gelmesini çok arzularım.

ali atay bence pek olmamış bu diziye. mimikler, tonlama hala leyla ile mecnun. zaten çok başarılı bir oyuncu olduğunu da düşünmüyordum, yanıltmadı beni. örneğin; ormanda bir bağırma sahnesi vardı, sanırsın sahilde ve ismail abisine ' hooop ismail abiieee ' diye sesleniyor. ı-ıh olmamış.

sezon finali ise biraz bulanık. yani dizinin aksiyonu ve gerilim dozu o kadar yüksek ki final biraz düşürüyor. bence buna, dizinin devam edip etmeyeceği konusundaki belirsizlik de neden olmuş olabilir. her şeyi bitirelim mi yoksa soru işaretli mi bırakalım ikilemleri falan. hele ki o son sahne. ı ıh...

cast çok başarılı. nur sürer özellikle. nasıl soğuk görünümlü ama içerisi nasıl yanıyor. keza tülin özen. irem altuğ, okan yalabık hele... tek tek saymayalım, müthiş ali atay haricinde.

jenerik, çekimler gayet iyi. tutup gavur dizileri ile kıyaslamaktansa ben kendi yapımlarımız içinde kıyaslamayı tercih ediyorum.

--spoiler--

yani evet. herkesin bahsettiği üzere odunla kafaya vurup bayıltma falan bunlar artık demode, çok 90'lar. üstelik nabız kontrolü hiç yok. o kısımlar biraz eksik kalmış. bence rüya ile selahattin'in arasındaki ilişki de pek açığa çıkarılmamış, sırıtıyor. genelde millet selahattin'in rüya'nın belalısı olduğunu finalden önce anladıklarını söylüyor ama ben malım galiba son bölümde anladım. yine yusuf'un heee demek selahattin komiser rüya'nınkiymiş.... gel gitleri lüzumsuzdu. öff ali atay git diziden ya i hate!

bir de zaman kurgusunu çok alaca bulaca etmişlerdi bazen. abi bi durun şimdi bugünde miyiz, geçmişte mi diye sorgulattı.

--spoiler--