bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Sevgili sözlük,
Bugün elimdeki kitap bitti kendime kahve suyu koyarken acaba neye başlasam diye kitaplığıma bakmaya başladım. Şöyle bi kaç okumadığım bi de acaba tekrar mı okusam diye elime aldığım kitapları incelemeye başladım. Hazırlık okurken aldığım ve belkide beni değiştirdiğine inandığım dostoyevskinin yeraltından notlar kitabının altını çizdiğim yerlerini okurken en arka sayfadan kucağıma bir fotoğraf düştü.
Aldım elime.. Önceden yırtılmış ama tekrar arkadan bantlarla tutturulmuş eski bir fotoğraf. Fotoğrafta sağda ben solda da şimdi evli mutlu olan eskiden çok eskiden bir adam. Peki dedim neden bu fotoğraf yırtılmış, yırtılıp tekrar yapıştırılmış. Bilmem kaçıncı ayrılık sancısı diye düşündüm. Bir kere ayrılık düşünce gönüle, bir kere o fotoğraflar yırtılınca tekrar barışsan bile dikiş tutmadığını düşündüm.
Fotoğrafın yapıştırılmış yerleri haricinde tekrar yırttım fotoğrafı, yanlız sözlük yine kendime kıyamadım, onun olduğu kısmı yırtıp kendi olduğum kısmı tekrar kitabın arasına koydum. Gidip kahvemi yapıp,bi yudum alıp ursulanın mülksüzler kitabına başladım.