bugün

en güçlü düz dünya argümanları

her düz dünya araştırmacısının bilmesi ve araştırması gereken argümanlardır. çok meşhur, düz dünyacı false flag'lar tarafından nadiren söz edilir. bunları kısa kısa irdeleyelim:

1- nasa hoax: nasa'nın aya inişinin sahte olduğu ve uzaydan çekilen fotoğrafların sahte olması. öyle ki astronotlar bazen uzayda olması gerekirken dünyadaki stüdyoda görüntülenir, bazen uluslararası uzay istasyonu içinde aniden kaybolur, bazen istasyonun dışında eldivensiz olarak görüntülenir, ve daha bir dünya saçmalık.

2- gravity: yer çekimi ivmesinin kütleden bağımsız olduğu safsatası, basit bir helyum balonu gösterisiyle yıkılabiliyor. buna rağmen bunu da nadiren görüyorsunuz. ayrıca kütlelerin birbirini çektiğiyle ilgili laboratuvar deneyleri yoktur.

3- uzayın vakum etkisi: vakumun gücü, bilinen doğal güçler içerisinde en güçlülerden biridir. teoride düşük görünebilir, ama pratikte yüksektir. bir el büyüklüğündeki 2 tane vakum tutucuyla 300 kiloluk bir camı taşıyabilirsiniz. ancak boşluk olduğu için vakum etkisi yaratan uzayın neden atmosferi vakumlamadığının yanıtı yoktur.

4- yapılan tüm "objektif" gözlemler, dünyanın sahip olması gereken eğriliğin bulunmadığını ortaya koyuyor.

5- google map haritası ve diğer, yuvarlak dünyayı baz alan haritaların hatalı olduğu, basit, 1 liralik bir pusulayla kanıtlanabiliyor.

6- ayın , dünyanın gündüz tarafında görülürken, aynı anda tam dünyanın arka tarafında geceyken orada da görülmesidir.

7- gündüz ve gece hava sıcaklığı farklarının güney yarı kürede çok daha fazla olduğu, tarafımdan kanıtlanmıştır. bu farkın nedeni, güneşin güney yarı kürede çok daha fazla yol kat etmesi ve kuzey yarı küreye kıyasla yer yüzüne yakınken daha yakın, uzakken daha uzak olmasıdır.

8- kuzey yarı küreyi temsil eden küre haritalarla, kuzey yarı küreyi temsil eden düz bir haritadaki ölçüler bire bir aynıdır. yani kuzey yarı küreyi içeren haritalar aslında safsatadır. dünyayı resmeden bir küre üzerinde kuzey yarıküreden seçilecek 2 nokta arasındaki uzaklık, gerçekte olandan farklıdır. google ve yandex'te kullanılan veriler küreden değil, daire şeklindeki dünyadan alınmadır.

9- dini argümanlar: kuranda "yeryüzünü halı gibi sermek" tabiri kullanılmış, incilde şeytanın isa'yı yüksek bir dağa çıkararak oradan yer yüzündeki tüm krallıkları gösterdiği anlatılmıştır. eğer bu argüman iyi kullanılsa, 2 milyar hristiyanın dindar olanlarının bunu inkar etmeleri imkansız olacaktır.

10- yağmur: yağmur her zaman bulutlu havada yağmaz. bazen de bulut yokken yağar. çünkü gök yüzünde su vardır. ancak mesafe uzun ve arada da farklı tabakalar olduğu için genelde yer yüzüne pek ulaşamazlar. arada sırada direk gök yüzünden yağmur yağdığı oluyor.

11- enerjinin korunumu: öyle bir şey yok. birbirinin tersi formundaki iki dalga üst üste gelirse enerjileri sıfıra iner.

12- ışık hızı: yaptığımız çalışmalar, bazı hatlar arasındaki internet ping sürelerinin, ışık hızının 6 katı kadar hızında olduğunu ortaya koymaktadır. ışık hızı limiti bir safsatadır.

13- en büyük depremlerin, düz dünya modeline göre dünyanın dış kısımlarında, okyanusya denilen endonezya-avustralya hattında meydana gelmesi, buna mukabil dünyanın orta kısımları sayılabilecek yerlerde, örneğin orta avrupa'da nerdeyse hiç deprem olmaması, dünyanın yuvarlak olmasıyla izah edilemez. üniform bir dağılım olmalıydı.

14- ayın hep aynı yüzünü görüyor olmamız. ayın 2 boyutlu olduğunu gösterir.

15- birisi gündüz, diğeri gecenin ışık kaynağı olan ay ve güneşin görünen büyüklüklerinin aynı olması 3 boyutlu bir uzayda izahı mümkün olmayan bir olaydır.

16- tam kuzey kutbu noktasında pusulanın sürekli olarak dönmesi ama güney kutbunda böyle bir deneyin yapılamamasıdır. çünkü güneyde kutup diye bir şey yoktur.

17- eski haritalar: eski haritalar düz dünya teorisini desteklerler.

18- düz dünyaya inananların sayısındaki artış hızı da güçlü bir kanıttır. buna göre 2020 yılında dünyanın tamamı düz dünyaya inanıyor olacaktır. çünkü gerçekleri baskıyla örtemezsiniz, o kendine bir yol bulur.

19- antarktika: antarktika, dünyamızı çevreleyen burdan duvar ve dağlardır ve ucu bucağı yoktur. yapılan her çalışmada güney yönüne gidildikçe sonu bulunamamıştır. araştırmaların çoğu buzullara saplanıp kalmayla ve geri dönmeyle sonlanmıştır.

20-. uydular: uydular, konumları belli olmalarına rağmen yerden gözlenemezler. uçakla da görünmezler. dahası, dünyanın çevresinde dönmesi gereken uydunun yayınını almak için çatınızdaki antenin dönmesi gerekmez. uyduların olmaması, düz dünyayı destekler.

21- abd'den, yüksek bir tepeden yayın yapan bir radyoyu türkiye'den dinleyebilirsiniz. halbuki radyo sinyalinin ulaşabileceği en fazla uzaklık, küre bir dünyada en fazla yüz kilometre civarında olabilirdi.

22- gökyüzünün mavi oluşu: düz dünyada yanıtı basittir. okyanus nasıl maviyse, su içeren göğün rengi de mavidir. ancak bu durum dünyanın yuvarlak olması safsatasıyla çeliştiği için, "ışık kırılması, renk soğurulması" filan anlatırlar. sanki bulutlara, veya havadaki uçağa, ya da okyanusa baktığın zaman ışık kırılmıyor, veya soğurulmuyor.

daha devam edebiliriz ama şimdilik bu kadar yeter.

biz bu argümanları ortaya koyduğumuz zaman, "kimin ne çıkarı var" diyorlar. nasa'nın senede 20 milyar yasal bütçesi, yanında kazandıklarıyla beraber 100 milyar dolarlık bir kara para trafiği oluştuğunu, bu paranın terör örgütlerine aktarıldığını anlattığımız zaman hakarete uğruyoruz, veya "elalem aya çıkıyor biz nelerle uğraşıyoruz" diye bilimsellikten uzak çıkışlar yapılıyor. ve tekrar başa dönüyoruz.

tartışma amaçlı değildir. düz dünyacıların istifade etmeleri içindir. "dur bir konuda ortaya bir şey koyayım" denildiğinde buradan hatırlatma babında kopya çekilebilir.