islam arap emperyalizmidir

islam arap kültürünü öven,arabın üstünlüğü belirten bir din midir ? yoksa arap geleneklerini,toplumumu eleştiren bir din midir ? kesinlikle büyük yanlışlar içinde bulduğu arap toplumunu eleştiren, onları ortak insani değerler (fıtrat) üzerinde ıslah etmeye çalışan bir dindir.

"arabiler, küfür ve iki yüzlülükte daha yaman ve allah'ın, elçisine indirdiği şeylerin sınırlarını tanımamağa daha müsaittirler. allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir."
tevbe-97

ayette allah; indirdiği hükümleri "kültürleri" yüzünden arapların inkâr etmeye daha yakın olduğunu belirtmiştir. ve açıkça o dönemde yüksek seviyede olan arap asabiyetini"milliyetçiliğini" kırmıştır.

onlara, "allah’ın indirdiğine uyun" dendiği zaman, "hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız dediler. ya ataları bir şey anlamamış, doğruyu bulamamışlarsa? kâfirlerin hali, bağırıp çağırmak dışında bir şey duymayan, yine de haykıran kişiye benzer. o kâfirler sağır, dilsiz ve kör oldukları için akledemezler.) [bekara 170, 171]

allah atalarına uyan ve dolayısıyla arap kültürüne uyanları eleştirmiş ve atalarının bir bilgi sahibi olmadığını ayette açıklamıştır. arapları insanlığa gönderilen ortak hükümlere uymaya davet etmiştir.ve kur'an'da yüzlerce ayette
"ey akıl sahipleri, ey insanlar, ey iman edenler, ey kâfirler, ey kitap ehli" gibi ifadeler kullanılarak bu hükümlerin ortak olduğu açıklanmıştır.

sözgelimi islam'ı, bir kültürel emperyalizm aracı olarak göstermek mümkün değildir. bu kur'an'ın ana yapısına terstir. tarihi gerçekler de bunu kanıtlamaktadır. tarih boyunca müslüman olmuş türk toplulukları özünü kaybetmemiş ancak gayri müslim olan (macarlar gibi) toplumlar türklük özelliklerini kaybetmişlerdir.