bugün

7 haziran 2017 tbmm katara asker gönderme kararı

Sayın sözlük yazarları. Değerli okuyucu arkadaşlarım.

Öncelikle asker gönderme kararı doğru mudur, yanlış mıdır tartışılır. Kimine göre olumlu yanları vardır, kimine göre eksikleri çoktur. Bu ayrı konu.
Asıl meseleyi gözden kaçırmamak gerekiyor. Mesele de odur ki; neden şimdi? Bu Katar'a üs kurma fikriyatı eskiden de vardı. Malum, dünya üzerinde en sıkı fıkı olduğumuz devlet. Lakin sürekli ertelendi, bir şeyler oldu. Şu an da Arap coğrafyasında gerilim hakim. Ve hayret verici bir sekilde biz de tam gerilimin ortasına atlıyoruz. Daha bugun iran'da teror saldırısı oldu, iran Suudileri suçladı. Gecen gün katar ışid'e destek veriliyor dendi, ambargo uygulanmaya başladı. Biz de tam olaylar tabiri caiz ise boka batmaya başladığı sırada o boku elimize yüzümüze sürmeye çalışıyoruz.

Bu karar önceden çıkmış olsaydı, turkiye üs kuruyor, biraz daha ön plana çıkıyor, kendi müttefiklerinin ülkelerinde asker barındırıyor falan der biraz olsun içimizi rahatlatırdık. Fakat şimdi bakınca, yine birileri için baska birileri bok yoluna gidecek gibi duruyor.

Bakalım, günler ne getirecek.

Edit; daha yeni gördüm. Yukarıda bir aklı geri son Fars s*kici demiş. Yahu gündemden bu kadar bihaber bir millet daha olabilir mi diye kara kara düşünüyorum. Katar'a ilk yardım elini uzatan ülke iran. Zaten mesele de bundan çıktı. Katar iran'la yakınlaşınca diğer Arap kabileleri ona sırtını döndü.
Umarım biraz da olsa okuyup araştırırsın.