bugün

katar

demiri bile kalmamış türkiye, demir ithalatına başladı. katar'a sarılırsanız onu da boynunuza böyle dolarlar. avrupa'ya dilekçe yazan chp mv. haklı çünkü en basit tarım ürünleri bile avrupa'dan ya da oradan buradan ithal geliyor. avrupa, türkiye ile ticareti tamamen keserse hem ithalat büyük ölçüde durur, hem de çomarlar tez vakitte bokunda boğulur. dünyanın en büyük zeytin ihracatçısı olabilecekken zeytincilik bitti. en büyük fındık ihracatçısı olabilecekken fındıkçılık bitti.
tarım aşağılanarak bitirildi ama yerine hiçbir şey yapılmadı. madenler sınırlı kaynaklar olduğu için tükenince yapabileceğiniz bir şey kalmıyor. türkiye'nin de öyle büyük bir altın madenleri ya da petrolü, doğal gazı yok. zeytinlikleri yok edip yerine taş ocağı kuracaklar, turizm tamamen bitmiş ama bunlar otel de yapar, karadeniz'de olduğu gibi doğrudan toprakları araplara satarlar ya da işe yaramaz madenler çıkarılacaktır.
katar'a biz ne satıyorduk? devletin kurumlarını ya da şirketlerimizi satıyorduk. katar'a bir şey ihraç ettiğimiz var mı?
bizim geri zekalılar ancak ekonomi tamamen çöktüğünde betonun yenilemeyeceğini ve suriyelilerin kardeşleri olmadığını fark edecekler ama her şey için geç olacak. etin kilosu 60 lirayı geçmiş, daha yaz olmasına rağmen tarım ürünleri fiyatları ortadadır. katar, türkiye'nin götünü kurtaramaz. eğer denerse kendi götünü de kaybeder zaten geri adım attılar. katar emiri körfez ülkeleri ile kötü olmak değil, diyalog kurmak istediklerini söyledi. gürcü'nün katar'a sarılması umut dünyasından ibarettir ama ne kendisi için ne de türkiye için bir umut yoktur. o umut 16 nisan'da yok edildi. türkiye de aynı şekilde katar'ı ters bir durumda kurtaramaz, daha üç beş terörist ile baş edilemiyor.