bugün

düğüne gereksiz diyen yeni nesil

illa gelinlik giymek isteyen insan bayılır parayı yine giyer. daha iyisi met galası gibi yerlerde giyebileceği tarzda farklı desenlerde farklı renklerde giysiler alır, daha bile zengin görünür. ha illa teyzeler halalar oynasın, dayı sahneden çocukları alsın desin isteyen varsa zaten kimse tutmuyor kardeşim sizi, isterseniz her gün yapın düğün. jenerasyon olarak daha kendimize bakmaya para bulamıyoruz lan bir de elalemi eğlendirmeye mi harcayalım elimizdeki üç kuruşu da? onun yerine nikahlandığım insanla evime düzgün bir süpürge ne bileyim yazın bozulmayan bir buzdolabı, arkadaşlar gelince utanmayacağım düzgün koltuk neyin alırım.

ya da iki motorsiklet alırız o parayla, bir otelde iki kişilik yer ayırtırız. çekeriz ceketleri, kendimiz uzun bir yolculuk keyfi yaparız. hem daha sonra da kullanırız motoru, tek günlük bir hatıra olarak kalmaz.

bana ve kız arkadaşıma kalsa yüzük bile almıyoruz birbirimize. ben belki sanatçılığımı konuştururum kendim yapmaya çalışırım, o bana daha bugün bir mektup damgası aldı antika görünen. en yakın buluşmamızda verecek. elmasmış pırlantaymış gelip geçici şeyler. kilo aldın parmağını sıktı al başına belayı. ha yüzük alacak olursak zaten zevkimizi konuşturmak için alırız elimizin rahat olduğu bir zaman, sıkıcı bir şeritin üzerine camdan ayırt etmeye kafamın yetmediği bir taşı ne yapayım?

kısacası, gönüller bir oldu mu samanlık seyran olurmuş. bırak insanlar nasıl kutlamak istiyorsa öyle kutlasın.