bugün

21 mayıs 2017 olympiakos fenerbahçe maçı

fenerbahçe kadrosu, olympiakos'tan çok daha iyi. ama fenerbahçe'de, spanoulis'den iyisi yok. iş türk-yunan rekabetine girerse fenerbahçe için sıkıntı olabilir. çünkü karşında spanoulis'in yanında iki çok iyi yunan partneri var. fenerbahçe'nin kadrosu daha iyi ama spanoulis, öyle bir sporcu ki ibreyi olympiakos'a çevirebiliyor. yani bogdanovic, udoh, vesely, detome varken fenerbahçe kaybetse kaybetse buradan kaybeder.

fenerbahçe'nin iki yıldır final-four kaybetmesinin nedeni; iyi bir türk basketbolcusunun olmamasıydı. yani iki senedir fener'in zayıf noktası türk oyuncu rotasyonuydu. obradovic de baktı bu iş olmuyor, bu yüzden tüm rotasyonu türk olmayanlardan kurdu. fenerbahçe, avrupa basketbolu'nun üstünde ama nba'de tutunamamış oyunculardan kurulu bir takım.

fenerbahçe şampiyon olamazsa bu sevdadan vazgeçebilir. ama kazanırsa aziz yıldırım'ın eli güçlenecek. bu yönetimle uzun vadede kaybedecekleri kesin. zira parayı bastırdıktan sonra buralara gelmenin, imkansız olmadığını bilen biliyordu. şimdi herkes biliyor. ha bunu futbolun şampiyonlar ligi'nde yapmak istersen, euroleague için harcadıklarının yanına bir sıfır daha koyacaksın.