bugün

öss 2008

haşmetli sözlük yazarlarının, sevincini kendileriyle paylaşmak isteyen yazarların masturbasyon malzemeleriyle ilgili derin tahliller yapmasına neden olan sınav.

ulan senin karşındaki, bir, bilemedin iki sene boyunca kendisine "olmazsa olmaz"lar diretilmiş, tüm geleceğinin ve hayallerinin bağlı olduğu bir sistemden fırlamış 18-20 yaş arası bir genç. sen gelir de "lan olm, okumadan da çok iyi şeyler yapabilirsin, o sınavdaki başarı senin kendinin ölçütü değil, ben okudum da noldu, önemli olan kendini geliştirmek, sosyal hayatın" gibi zırvalarını sıralarsan, kusura bakma, o adam seni eli taşşaklarında dinler. onun tüm hayalleri o sınavın ucundan geçiyor, sevgilisiyle aynı şehirde okuyacak belki, bir iki arkadaş daha bulup bir müzik gurubu kuracaklar belki, hem çalışıp hem okuyup fakir ana-babasına da evine de para gönderecek, manitalar bolmuş; çatır çatır belki, babası da nasıl sevinir orayı kazansa: nasıl olursa olsun, ne şekilde olursa olsun bütün hayaller o sınavdan sonra.
nasıl çalıştığı önemli değil, sosyal hayat da sikinde değil, köpekler gibi çalışmış bir kere sinemaya gitmeden, sana ne ulan, seni neden gerdi ki bu? o adam idealine ulaşmak için yapması gerektiğine inandığı şeyleri yapmış, istediği sonuca ulaşmış gibi görünüyor, sevindi. sen, sen kimsin ki? ortamlardan ortamlara akıp, sınavda bir bok yiyemedikten sonra "hayatta başarılı olmak için üniversite şart değil" diyen bokatar mı? yoksa ego diye suçladığın insanlara karşı nasıl bir ego sergilediğinin farkında olmayan bir şuursuz?

oh olsun mına koyim, sen sosyal hayatını yaşa, ben de inek gibi ders çalışayım, sen bana bok at, ben uzaktan sana güleyim.

edit: imla.