bugün

16 nisan 2017 osmanlının yeniden kurulması

ulan arkadaş şu sözlüğe bir daha entry girmeyeyim diyorum, ama gün geçmiyor ki bir cahil daha beni aydınlat beni aydınlat diye yırtınmasın.
öncelikle tanım: osmanlı yeniden kurulsa anca tebaa olabilecek çomar söylemidir.

birisi şu arkadaşa osmanlı yeniden kurulursa hayatının topkapı sarayının bahçesinde şehzade kardeşleriyle kaplumbağa yarışı yapıp akşama haremde o piti piti yaparak geçmeyeceğini anlatsın.

canım benim anlamadığın nokta ne biliyor musun? sen böyle şaşalı osmanlıya özeniyorsun, üstüne uzun padişah kaftanını kafana kocaman kavuğu geçiriyorsun ve işte benim şanlı tarihim diye sarayı anıyorsun ama senin atalarının çok üzülerek söylüyorum ki kaftan veya kavuk giymekle pek alakası yoktu. bırak haremi, sarayı; bir dönüm arazisi varsa ona da devlet el koymuş, üzerinden istediği kadar maaş veriyordu kendisine. aç bilaç yaşıyordu. bir haksızlığa uğrasa hakkını arayacak doğru düzgün kimse yoktu. bir davası varsa ve kadı taraflıysa ya da cebi yağlandıysa seni çok kolay bir şekilde haksız gösterip kelleni koltuğuna koyabilirdi. çünkü hukuk sistemi denen şey yoktu. o şanlı, yüce padişahının huzuruna çıktın diyelim o da sana acımazdı emin ol. o anki ruh durumuna göre alın kellesini diyip seni de sülaleni de idam ettirip akşama ziyafet sofrasında keyfine bakardı.

şimdi siz bu tarihi döneme hayransınız, dış görünüşe aldanıp bunları yaşayıp görmediğiniz için. ama emin olun o zamanki atalarınız yani tebaa, "padişahım çok yaşa" "padişahım çok yaşa" diye yalanıyorduysa padişahı çok sevdiğinden değildi, korkusundan veya padişah bize zulum etmesin derdindendi.

bu mu özlediğiniz hayat? düşünün bir sistem var size özgürlük, seçme seçilme hakkı veriyor, seni skene dur bakalım deme hakkı veriyor ama sen yok ben skilmeyi seviyorum diyorsun. bu kadar mı aşağılık duygusuna sahipsiniz?

osmanlı bi taraflarınıza girsin alın. ne osmanlıymış.
güncel Önemli Başlıklar