bugün

s 400

Suriye'deki kimyasal saldırı iddialarının ardından trump mikim hıyar der demez elinde tuzlukla koşan birilerinin varlığı oldukça rusya, türkiye'ye bu hava savunma sistemlerini satmaz.
Ayrıca, geçtiğimiz günlerde bir rus askeri yetkili şöyle bi açıklamada bulunmuştu:

"öncelikle, son yıllarda ankara'yla arası açılan diğer nato üyeleri s-400 alımına onay vermez. ikincisi, rus sistemlerinin nato'nun birleşik hava savunma sistemine dahil etmek ve batı yapımı sistemleriyle uyumu sağlamak hiç kolay olmayacak. üçüncüsü de eğer böyle bir anlaşma imzalanırsa türkiye ilk sistemleri ancak yıllar sonra alabilecek. çin ile s-400 görüşmelerimiz 3 yılı aşkın sürdü. türkiye'yle daha hızlı çalışabileceğimize inanmıyorum. bu yüzden abd'nin bizim ileri teknolojisini ele geçirebileceğinden korkmayabiliriz. eğer s-400 türkiye'ye satılsa da bu en erken 2020-2022 yıllarında gerçekleşebilir. o zamana kadar da rus ordusu, daha gelişmiş s-500'leri alacak."

"türkiye bu konuyu, ilişkiler bozulmadan çok önce defalarca gündeme getirmişti. açıkçası ben bu sistemleri satabileceğimizden çok kuşkuluyum. büyük ihtimalle erdoğan, bu açıklamalarıyla nato'daki partnerlerine baskı uygulamaya ve şantajla avrupa ve abd yapımı hava savunma sistemlerinin alımı için çok daha elverişli koşullar sağlamaya çalışıyor"

"ihracata yönelik s-400 hava savunma sisteminin özellikleri açısından çok daha zayıf olduğunu kaydeden frolov, şunu söyledi: "bu sistemin hava araçlarını tespit etme menzili daha küçük, parazitlere karşı dayanma gücü de daha zayıf. ihracata yönelik s-400'ler çok daha az sayıda hedefe aynı anda eşlik edip vurabiliyor."