bugün

opel astra

2012 model 1.4 turbo sport modelini geçtiğimiz hafta aldığım araç.

140 hp olması sebebiyle bastığın zaman çok kaçıyor ve çok yakıyor. Şoför mahali ve yan yolcu kısmı yeterince geniş. Rahatlıkla uzun yolu çıkarır. Full otomatik şanzımanı geçişleri az da olsa hissettiriyor, şimdilik tek rahatsızlığı bu oldu bende ama o da zamanla çok tatlı bir his vermeye başladı son zamanlarda.

Eski bir vw golf kullanıcısı olarak sevmedim değil ana halen tam olarak alıştım da diyemem, şimdilik düzeyli bir birliktelik yaşıyoruz. Arkadaşla En uzun yolumu da şimdilik istanbul-tekirdağ arasında yaptım, boş yolda gaza bastığında hızlanması ve 160la giderken koltuğa yapıştırması etkilemedi değil ama şehir içi ve rölantide kullanmak da keyifli şimdilik.

Virajlarda yok tutuşunu sevdim, direksiyon hassasiyeti yerinde, tekerleklerin ne durumda olduğunu hissettiriyor. Rüzgar sesi yok denecek kadar az, motor sesi hafiften içeri bilinçli olarak verilmiş diye düşünüyorum, zira golf'te de aynı şekilde gaza bastığınızda motor sesini duymak efso bir hareket idi. Buna alışmış birisi olarak astra'daki bu ayrıntıyı sevdim.

Şindilik deneyimler bunlar. ileride editlenir bu entry.