bugün

kitap yayınlamak

kardeş tartışmayı uzatmak istemiyorum

doğrusu: kardeş, tartışmayı uzatmak istemiyorum. Okurken bile yarım nefes bekliyorsun, değil mi? Peki yazarken niçin virgül koymuyorsun, yani bizim kardeş tartışmalarımız var da sen o ikiz, kardeş tartışmaları mı uzatmak istemiyorsun yoksa kardeş diye bana mı sesleniyorsun?

(ki aynı zamanda ingilizce'yi, tarihi, matematiği de bilmiyorlar)

yukarıdaki senin cümlen, parantez içinde yazılan cümlelerin tamamı ama tamamı mutlaka bir noktalama işareti ile bitirilir. ilaveten parantez içine aldığın cümle mantık olarak da yanlış, normalde bu cümleyi paranteze alman gerekmez. ki bağlacını kullanmışsın madem, cümleyi yazarsın "bilmiyorlar" dan sonra da virgül koyar ve diğer kısma devam edersin, eğer paranteze alacaksan da ki bağlacını kullanmadan alırsın. yani (aynı zamanda. ... bilmiyorlar) diyerek

gördüğün gibi senin de bir hayli hatan var.

Eh bir büyüklük gösterip özür dilersin artık.

Konuyu bağlamından koparmadım, sen kitap yazan birini eleştirmiyorsun. Parayla kitap yayınlayan birini eleştiriyorsun. Mesel tam da bu. Dolayısıyla fenerbahçe örneği doğru. Kitap yazan diye eleştirebilirsin, ama kitabı yazdıktan sonra para ile bastırmak veya parasız bastırmanın türkçe ile dil bilgisi ile bağlamı ne?

Burası sözlük değil, forum. Uludağ Sözlük yazması buranın sözlük olduğunu göstermez, sol taraf bak, "Cumaya gidin iki rekat namaz kılın ulan" diye başlık var, sen klasik anlamda bir sözlükte böyle bir başlık görebilir misin?

Sözlüğün kelime anlamını bir sözlüğe bak öğren. Ondan sonra konuş.

Forumda bile yazmanın kuralları var demişsin evet var tabi, ben de diyorum ki sen o kurallara uymuyorsun, cümleni nokta ile bitirmiyorsun. Eee daha ne öyleyse? Dinime küfreden bari müslüman olsa. Bak yukarıda da virgül hatanı yazdım.

Bu durumda imalı olarak bana söylediğin gibi ben de senin ne kadar cahil, ne kadar dikkatsiz, ne kadar türkçe katili olduğundan falan mı bahsedeyim. Çok genel yorum yapıyorsun, insanlar sokağa çıkarken çıplak çıkmaz kıyafet giyer diyerek bir genelleştirme yapıp sonra her ortamın kıyafetinin aynı olduğunu söyleyebilir miyiz?

düğüne giderken ayrı giyinirsin, spora giderken ayrı, plaja giderken ayrı...

forumda ayrı yazarsın, resmi işlemde ayrı, facebook'ta ayrı, romanda ayrı.

sen ciddi bir yazı yazıyor olsaydın, kitap yazıyor olsaydın ya da öğrencilerine sınav kağıdı hazırlıyor olsaydın, cümlenin sonundaki noktayı unutur muydun? unutmazdın tabi, ama forumun rahatlığı ile dikkat etmedin, işte tam da bunu söylüyoruz, yani sen de dikkat etmiyorsun, eee öyleyse niye başkasını darlıyorsun.

ağabey olduğunu ben de biliyorum.

Bunun dışında söylediklerinde epeyce doğru şey de var tabi, lakin bu eleştiriyi biraz daha yumuşak bir üslupla yapsan daha hoş olurdu. Bir de kendinin hatasız olduğunu düşünmeden yapsan...