bugün

sivilmemurlarüveyevlatdeğil

#sivilmemurlarüveyevlatdeğil

emniyet genel müdürlüğü ve askeri kurumlarda güvenlik güçleri dışında kalan personelin (sivil memur) yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek adına bir twitter etkinliği düzenlenmiştir.

özellikle emniyette çalışan gih, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetlerin personelinin karşı karşıya kaldıkları sıkıntılar, hukuksuzluklar 3. dünya ülkelerinde bile yaşanmayacak derecede trajikomiktir.

yukarıda yazılı memur sınıflarında çalışan memurlara 14 yıldır görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılmaz.

eşdeğerleri şef, müdür olurken özellikle egm'de yardımcı hizmetler sınıfında çalışan arkadaşlara keyfi işler yaptırılır. çay servisi, garsonluk, temizlik, bariyer taşıma gibi görevler egm'de çalışan teknisyen yardımcısı arkadaşların görev alanına girmezken ve bu durum hukuki olarak da kanıtlanmışken hala çeşitli haksız yaptırımlarla, zorlamayla teknisyen yardımcısına dayatılmaya çalışılır.

egm gibi vatandaş ve hukuk arasındaki taşıyıcı kolon olan bir kurumun kendi personeline hukuk dışı davranması büyük tezattır.

özellikle egm'de çalışan teknisyen yardımcılarının yarısı 2828 sayılı sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu kanunu kapsamında iş edinmiştir. yahu bu insanlar zaten yaşamlarının büyük bölümünü sıkıntı içinde yaşamışlar nasıl olur da egm gibi güzide bir kurum bu arkadaşların kanunen verilen ve anayasanın eşitlik ilkesine de aykırı olan pozisyonda yer alır akıl sır ermiyor.

sözün özü twitterdeki bu etkinliğe katılıp yaratmak istedikleri farkındalığa katkıda bulunmanızı istiyorlar.

sevgi ve saygılarımla.