bugün

hamamböceği

bir hamamböceğinin günlüğü;

12.11.2016

sevgili günlük,

bugün üzerimde bir halsizlik var. normalde insanlar beni görmesin diye mutfağa kirişlerin arasından giden dolanbaçlı bir yolum var, onu kullanıyorum. ama üstümdeki bu halsizlik yüzünden o yolun uzunluğunu göze alamadım. bugünlük atıştırmadan geçirebilirim dedim ama olmuyor, açlıktan ölecek gibiyim. gözümü karartıp mutfağa doğru koşturmaya başladım. gündüz vakti olduğu için hemen fark ettiler beni. neyse ki bir şeyler fırlatmalarına fırsatları olmadan kaçabildim. şu an çok açım.

13.11.2016

sevgili günlük,

dün yaşadığım stres dolu anların etkisi hala daha üzerimde. inanılmaz aç olmama rağmen halen daha kuytu köşemden çıkmaya çekiniyorum. bugün kendi kendime efkarlandım biraz. kimseye bir zararım yok. evin rızkına zerre etkim yok. her akşam sofralar kurulur, sohbetler edilir. benim onlardan tek istediğim şey bir kaç parça ekmek kırıntısı. yere dökülen kırıntıları kemirmem bile onları rahatsız edebiliyor. bugün inadım üstümde. yine aç kalacağım. belki halime üzülürler..

14.11.2016

sevgili günlük,

saatler şu an 02:30'u gösteriyor. kol saatim yok. köşeden duvardaki saati görebiliyorum. artık gururumu bir kenara bıraktım, mutfağa gitmek için planlar yapıyorum. şimdi gidip, bir şeyler atıştırma niyetim var. 2 saat sonra bu günlüğe ilave yapacağım.

2 saat sonra;

nefes nefeseyim. evin en küçük bireyinin uyumayacağı tutmuş. mutfak tezgahında en sevdiğim yemek olan galeta kırıntılarını kemiriyordum. normalde çok dikkatli olmama rağmen içeri giren veledi fark edemedim o an. açlık zihnimi ele geçirmiş resmen. ben hisleri kuvvetli bir böceğim. tam terliği kaldırdığı vakit çok hızlı bir şekilde attım kendimi aşağı. tezgahın altında saklanmaya çalıştım ama nafile.. çocuk taktı kafayı bana. cesaretimi topladım ve çok hızlı bir şekilde salona koştum. izimi kaybettirene kadar masanın altından çıkmadım. istenmeyen kişi olmak çok üzücü.

15.12.2016

sevgili günlük,

bugün kendi kendime oturup, yere bakıyordum. zilin çaldığını duydum o sıra. evin hanımı ustaları çağırmış, tam da benim saklandığım lavabonun oraya tadilat yaptıracakmış. duvarın içinde gizli geçitlerim olduğu için izimi çok rahat kaybettirdim. şu an gizli bölmemden evimi yıkmalarını izliyorum. olsun.. ben kendime yeni bir ev bulurum. en azından günlüğümü kurtabildim. hem evin hanımı kasıtlı yıkmamıştır benim yuvamı. yani öyledir heralde?

16.12.2016

sevgili günlük,

uzun zamandır bu evin tek hamamböceğiydim. benim haricimde evin eski sakinlerinden örümcek niyazi vardı. ne o bana dokunur, ne ben ona. normalde biraz hasımlıyızdır ama artık tek başıma olmaktan çok sıkıldığım için evin kilerine, onu, ağını ziyaret etmeye gittim. daha ben yaklaşırken fark etti geldiğimi. örümcek niyazi inanılmaz hisli. adam her şeyi önceden fark edebiliyor. selam verdim niyazi'ye. başta anlam veremedi ama sonra "içeri gel, ben de ağıma tamirat yapıyordum" dedi. "niyazi ben oraya girersem yapışırım" dedim. "kusura bakma unutmuşum" diyerek, o benim yanıma geldi. yanıma gelirken galeta kırıntıları getirmiştim. ee, misafirin eli boş olmamalı neticede. çok keyifli muhabbet geçti. yeni sevgili yapmış ama evde değil. her gün evin balkonunda buluşup, aşk yaşıyorlarmış. kıskandım niyazi'yi.. benim ne sevgilim var, ne de sevenim.

17.12.2016

sevgili günlük,

bugün evin bütün sakinleriyle diyalog kurmak için girişimde bulunacağım. bakalım işler istediğim gibi giderse belki beni sevebilirler. bu günlüğü şimdilik kesiyorum. akşam yuvama geldiğimde bu günlüğü tamamlayacağım. sizi seviyorum. kendinize iyi bakın.
...........

uzun bir süre haber alamayınca telaşlanan örümcek niyazi eski düşmanı, şimdilerde yeni dostu olan hamamböceği kerem'in evini kontrole gelir. gördüğü manzara karşısında göz yaşlarını tutamaz niyazi. bizim sevgili dostumuz hamamböceği kerem çok dayanıklı olmasına rağmen, aldığı aşırı doz zehirle zehirlenerek ölmüştür. odasına kadar kendini atabilmesine rağmen bünyesi yenik düşmüştür. günlüğü okuyan niyazi son yazdıklarına ilave yapar, gözleri yaşlı..

28.12.2016

sevgili günlük,

yılbaşını beraber kutlarız diye ağımın etrafına süslemeler yapıyordum. hem kız arkadaşım selma'nın tanıdığı çok güzel bir hamamböceği varmış. kerem'e onu ayarlamayı düşünüyorduk. evet sevgili günlük. kerem evin sakinleriyle istediği diyaloğu kuramadı. onu hiç acımadan öldürdüler. kerem benim tanıdığım en ılımlı canlılardan biriydi. neden onu istemediniz hee, nedennn???

bu evin içinde yaşayamam artık. onun için başka bir yerde dua edeceğim.