bugün

bop eşbaşkanı

darbe meselesi erdoğan'ın tezgahı diyeni aldıklarından dolayı doğrudan doğruya bunu diyemiyorum ancak şüpheler bu yönde yani. böyle düşünen kişi sayısı çok. doğrudan bir ispat olmasa bile makul şüphe sebebi de bir sürü durum var yani.

darbe girişimi öncesi türkiye'den istenen bir şey vardı, suriye'ye girmemiz. darbe girişimi sonrası da "size inat ordumuz halen güçlü" gösterisi gibi girdik suriye'ye. yani talimatlarını gerçekleştirdik. fırat'ın doğusu batısı meselesi çok önemli. el bab olayını bitirince fırat'ın batısı menbiç'ten vazgeçtik ve fırat'ın doğusu rakka'da karar kıldık. iki seçenek var.

1. tayyip bopçu değil ve israil boşaltılan bu bölgelere karşı hamlesini yaptığında doğu bloku ile birlikte israil'i bitireceğiz.

2. tayyip bopçu ve israil boşaltılan bu bölgelere karşı hamlesini yaptığında seyredeceğiz. hatta yeni anayasa madde 10'un son kısmından yararlanarak fırat'ın doğusunda kalan illerimizi bir araya getirip özerklik vereceğiz. oradan doğru da israil'e teslim edeceğiz.

görsel

ben 1. seçeneğin gerçekleşmesini dilerim. ve dilerim ki tüm bunlar israil'i ordusuyla üzerimize çekmek adına bir tuzak olsun. ancak 2. seçeneğin gerçekleşmesi daha olası gibi.

görsel

eski kanunda "Kamu hizmetlerinin görülmesinde verim ve uyum" amacı söz konusu değilse yapılan değişiklikler yargı yoluna gidebiliyordu. yeni kanunda bu yok. yeni anayasa ile söz konusu 126. madde kaldırılmayacak ancak 21 maddelik eski anayasa taslağında bu madde değişikliği mevcuttu. yerine yeni madde geldikten sonra iki madde birbiriyle uyumsuz diyerek mecliste sessizce 126'nın silinmesi de kolay gibi.

değerli vatandaşlar, dikkatli olalım.