bugün

ikinci abdülhamit in mazlum askerlerini astırması

ikinci abdülhamit'in, manastır'daki rus konsolosunun kendisi geçerken selam durmadılar diye kırbaçla dövdüğü iki osmanlı askerini astırmasıdır.

olay şudur: abdülhamit devrinde yabancı konsoloslar o kadar azıtmışlardı ki kendilerini yolda gören osmanlı askerlerinin selam durmasını istiyorlardı. Rostkovski manastır şehrinin içindeki nüzhetiye karakolunun önünden geçerken nöbetçi jandarma eri halim'in kendisine selam durmadığını görünce, halim'i kırbaçla dövmeye başlar. bu zulme dayanamayan halim rostkovski itini vurup, öldürür.

üstelik bu rostkovski'nin ilk vukuatı da değildi. rostkovski osmanlı askerlerini dövmeyi alışkanlık haline getirmişti.

sonuç? hem halim, hem de diğer bir jandarma eri olan abbas asılırlar. abbas'ın asılma gerekçesi halim'e engel olmamasıdır! konuyla ilgili geniş bilgi:

http://dergipark.gov.tr/download/article-file/105762

7. sayfadan itibaren okuyun... yobazlar, hiç itiraz etmeyin. göreceğiniz gibi devletin sitesinde yayınlanan, referanslarla dolu bir makaleyi kanıt gösteriyorum. rostkovski itinin cenaze töreni:

https://bg.wikipedia.org/...funeral_in_Solun_1903.jpg

al bu da başka bir kaynak:

http://www.ozelburoistihb...98c-91d0-860a38f36676.pdf

işte bugün yere göre konulamayan abdülhamit böyle haysiyetsiz bir kişidir. bunun gibi nice vukuatları vardır. zamanı geldikçe yazacağım...

Benzer bir olayda atamızın tavrı şurada anlatılmıştır:

(bkz: atamızın görevini yapan er için savaşı göze alması)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar