bugün

anlamsiz darginliklar

en derin dargınlıklardır... su' dan sebeple başlar her şey ve bir çığ gibi büyür. birisi sorsa "neden dargınsınız" diye; anlatılacak, kaleme alınacak geçerli bir sebep çıkmaz açığa... yanlış anlaşılmaların, ihmallerin, çözülmeyen dillerin belki "iyiliğin içindi" denen tüm kelimelerin gazabına uğramıştır yürek. ve anlamsız bulunup çözülmemiştir düğüm. çözülmemiş, es geçilmiş her şey gibi biriktirilip, onarılamayacak dargınlıklara, kabullenilebilir kayıplara yol açmıştır.

insan an-ı çabuk unutur. ama yüreği kabuk bağlasa da unutmaz, bir fırsat bulup açığa çıkaracak ve hiç umulmadık bir anda yanardağ gibi patlayıverecektir. siz tüm yaşananların başrol oyuncusu olduğunuz halde, aslında senaryoyu bilmemişsinizdir.

bu durumda iletişim gerçekten çok önemli. karşınızdaki insanı dinlemek, anlamak, empati kurmak, saygı duymak... sizin önemsiz gördüğünüz bir şeye, karşınızdaki hayati önem verebilir.
En büyük savaşlar anlamsız bir sebep yüzünden çıkmıştır, en büyük aşklar yanlış anlaşılmalardan bitmiştir, en büyük dostlukları kökten yıkan da budur. Çocukların yüreği hiç tahmin etmediğiniz bir sebepten kırılabilir...

"anlamsız dargınlıklar" dediğimiz küçük sorunların altında karşınızdaki kişinin gözüyle pek büyük sebepler yaratılabilir...