bugün

parasız nasıl mutlu olunur

insanların ihtiyaçlarının yüzde 90'ı paraya bağlıyken, mutsuzluklarının sebebi parasızlıklıkken, kafa bi milyon iken, cebinde kredi taksitlerin telefon, elektrik faturaların varken, geciktirdiğin ve nasıl ödeyeceğini bilmediğin ev kirasını düşünürken (çünki ev kirasını kredi taksisine yada kredi kartı borcuna yatırdık) nasıl olacak aga ?

Bak daha yol parası ayırmadık, yemek parası, sigara parası ayırmadık. Eve aldığın televizyon bilmem ne taksidini ayırmadık kenara. Çünki o parayıda ev kirasına kaydırdın unuttunmu ?

Bu söylediklerim ev geçindirmek zorunda olan kişiler için geçerli. Ailesiyle yaşayıp, ben yalnız kalıp kitap okumak istiyorum şekerim içsel huzurumla lütfen arama girmeyin yaneeee diye konuşan berkecanlar için geçerli değil. Ama arada;

Yaaa Annnneeeeeooaahh bana bi karamelli terelelli yapsenaaa diye yalnızlığına isyanda eder bu arkadaşlar.

Bu söylediklerim (allah daha çok versin) aylık 6-7000 tl civarında kazananlar içinde geçerli değil.
Bu söylediklerim türkiyede yaşayan milyonlarca düşük gelirli insan için geçerlidir. Geçim sıkıntısı çeken, borç batağında olan milyonların sıkıntısıdır. Gerçek hayattır arkadaşlar. Başka ülkeleri bilmiyorum ama bizim ülkemiz gibi herşeyin ateş pahası olduğu bir ülkede parasız mutlu felan olamazsın. Ufak tefek mutluluklar ismi gibi sizleri ancak ufak tefek, kısa süreler için mutlu eder. Kafanda o kadar sıkıntıyla devamı (maaesef) mümkün değildir.