bugün

a monster calls

fantastik filmler kuşağında yer alan ancak daha çok dram tarzı bir roman uyarlaması. hatta bence fantastik yönü filme neredeyse hiçbir şey katmamış tamamen zorlama bir durum ortaya çıkarmış. bu da beni hayal kırıklığına uğrattı.

--spoiler--
yani ent kılıklı bir ağacın (dev groot) aslında annesinin yarattığı bir karakter olması ve çocuğun rüyalarına girmeye başlaması ona beni sen çağırdın demesi ne bileyim sanki pekte tutarlı değildi.
üstelik içinde kor alevlerin olması sanki üst düzey bir fantastik eser izleyecekmişiz havası veriyor ama öyle değildi.
öte yandan filmin başında nam-ı değer ent abimizin sana ejderhaları nasıl öldürdüğümün hikayesini anlatacağım demesi ama daha sonrasında ejderhanın e sini bile anmaması bariz bir açıktı.
üçüncü hikaye olarak anlattığı şeyin bir hikaye den ziyade kendine gelmesi için gaz vermekten, hadi göster gücünü demekten ibaret olması da apayrı bir konu.
son olarak ta çocuğa okulda karışan elemanın derdi neydi? aralarındaki ilişki neydi? çocuk o elemana neden uzunca bakıyordu? bunlar da son derece ana hikayeden kopuktu ve tipik ibne amerikan kolej öğrencilerinin olmasıda hikayeyi klişeleştirmişti.

--spoiler--

filmi bir dram filmi olarak ele alacak olursam da bir hayli başarılı olduğunu söyleyebilirim. anne çocuk ilişkisini, hassasiyetini sonuna kadar hissettiriyordu.