bugün

bergen

asıl adı belgin sarılmışer olup, türkiye'de erkekler tarafından kezzapla yakılan kadınların sesidir. acıların kraliçesidir. onun yüzüne atılan kezzap, bizim ciğerimize atıldı. bu ülkede örselenmeyen, incitilmeyen, en az bir erkek tarafından aşağılanmayan, acı çektirilmeyen çok az kadın vardır. çoğumuz şu veya bu şekilde sevdiği için katlanan ve katlanmanın, sabretmenin bedelini ödeyen insanlarız.

bergen o feci kezzap olayından sonra halis denen herifi "seviyorum onu" deyip affetmiş. hatayı orada yapmış. tek gözünü ve yüzünün güzelliğini ondan çalan, onu sürekli hırpalayan, ona kötü davranan adamın sevgisine o kadar inanmış ki, gözleri bağlı şekilde mayın tarlasında yürür gibi peşinden sürüklenmiş ve nihayet o vicdansız tarafından kurşunlanarak öldürülmüş.

80'li yıllardan bugüne hiçbir şey değişmedi. her şeyi kendine hak gören, kalp kıran, fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan erkekler hala etrafımızda. onlar kardeşimiz olabilir, babamız olabilir, aşık olduğumuz adam olabilir, arkadaşımız olabilir. ne yazık ki onlar her yerdeler. uzak durun, kim olurlarsa olsunlar sizi sömürmelerine izin vermeyin. bir tek hayatımız var.

affetmeyin, unutmayın, acımayın. acırsanız acınacak hale gelirsiniz. bunun somut örneği bergen ablamızdır.

tini şad, yeri uçmak olsun. şarkılarıyla daima yaşayacak.