bugün

train to busan

filmi zombilerle dolu aksiyon/gerilim/korku oldugu kadar dramatik buldum. iş kolik, ilgisiz bir baba. adam o kadar ilgisiz ki kizina hediye almak icin yardimcisina cocuklarin bu aralar nelerden hoslandigini soruyor. daha kotusu daha once almis oldugu hediyeyi unutarak aynisindan bir tane daha aliyor.

spoiler sayilmaz: istila sonrasi trende oturan kucuk kizimiz yasli bir kadina yer veriyor. ilgisiz baba kizi hemen koseye cekip boyle durumlarda sadece kendisini dusunmesi gerektigini soyluyor. babasinin aksi olan kucuk melek kizimiz yapistiriyor cevabi, babaannemin dizleri de agrirdi. pek sorun gibi gorulmese bile gunumuzun buyuk sorunlarindan birisi.

filmin beni benden alan noktasi tam olarak surasi

--spoiler--
insanlar 15. vagonda toplandiginda bir grup, 13. vagondaki insanlari kurtariyor. fakat 15. vagondaki insanlar onlari vagona almamaya karar veriyor. bizim grup bi sekilde geliyor 15. vagon kapisina. kapinin kilitli oldugunu goruyorlar ve zorlamaya basliyorlar. 15'tekiler kapiyi tutmaya calisirken bizim grubun yarisi o kapiyi acmaya calisiyor. grubun diger yarisi da 13'teki kapiyi tutmaya calisiyorlar. o kapiyi da zombiler zorluyor. kucuk kiz aglayarak 13'e ve 15'e baglanan kapilara bakiyor. kimin insan kimin zombi oldugu anlasilamiyor.

--spoiler--

filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. olulerin safagi tadina biraz yakin, bencillige bol bol giydiren, hareketli ve bir o kadar dusunduren bir film.