bugün

5 şubat 2017 beşiktaş fenerbahçe maçı

Malum kırılma anına kadar maçı izleyen herkes Beşiktaş'ın turu atlayacağını düşünüyordur. Ancak Şu unutulmamalı; fenerle oynuyorsan hakem faktörünü her zaman göz önünde tutmak zorundasın.

Maça gelirsek;

Beşiktaş fenerin ne yapmak istediğinin farkındaydı aslında
Yani Fenerbahçe'nin taktiğinin beklemek, tempoyu düşürmek olduğunu biliyordu. fenerin maçı domine edebilecek gücü ve yeteneği yoktu.sabırla bekleyip rakibin hatasını beklemek üzerine kurulu bir sistemi var. Bunda da başarılı oldular. Bu sistemi bozmak için öne geçmek zorundaydı beşiktaş. yapamadı.tosiç'in kırmızı kartı her şeyi bitiren bir hamle oldu.

beşiktaş, duygusal kırılmaları kaldırabilecek bir güçte olmadığını ukrayna'da göstermişti. bu maçta da aynısı oldu. beşiktaş 10 kişi kalmadı sadece o dakikada, golü de yemiş gibi bir psikolojiye girdi. oysa bunu avantaja çevirebilirdi. ikinci yarıya agresif bir futbolla çıkabilirdi sahaya. Öyle bir tribün baskısı olurdu ki Van Persie top oynayamazdı. Oyundan çıkmak durumunda kalırdı. Beşiktaş tribünleri de işini iyi yapamadı. sadece bağırmakla, kültür-fizik hareketleri yapmakla olmuyor bu işler.

Şenol Güneş, krizi yönetemeyerek ve hiçbir rolü olmayan Cenk gibi bir adamı sahada tutarak zaten sınıfta kaldı.

Tüm bunların yanında Fenerbahçe ne yaptı? Aslında iyi bir savunma yapamadı. çok fazla pozisyon verdi Beşiktaşa. Beceriksizlik fenerin başarısı oldu. Ve tabiki ayak oyunları.

Fenerbahçe bu tür işleri en iyi bilen takım Türkiye'de. Van Persie de Fenerbahçe ahlakını ve eğitimini gerçekten iyi almış.

aklıma takılan bir husus var;
Fenerbahçelilere Beşiktaş'ı yenmek yetmiyor. Rakipleri kışkırsınlar, saldırgan hale gelsin istiyorlar. ve sonunda da hiçbir şey yapmamış gibi davranıyorlar. Volkan Demirel'in son dakikalarda topu kontrol ettikten sonra sırf rakibi ve taraftarı tahrik etmek için atlaması tuhaf bir psikoloji. Yeniyorsun, tur atlıyorsun. Sana hiçbir faydası yok bunu yapmanın? Ne diye taraftarın siniriyle üzüntüsüyle alay ediyorsun?
Bir zaman sonra kimse bu maçı hatırlamayacak. Ama şunu herkes biliyor ki; Van Persie dünkü maçla birlikte başka futbolcu oldu. Volkan yaptığı çirkinliklere bir yenisini daha ekledi. Ve Fenerbahçe bildiğimiz Fenerbahçe olarak kaldı.