bugün

neden hayır diyoruz

neden hayır diyoruz,

bakın yeni anayasa teklifinin 146 ncı maddesi ne göre "anayasa mahkemesi onbeş üyeden kurulur."

peki bu üyeleri kim seçer?

12 üyeyi partili cumhurbaşkanı bizzat kendisi seçer ve görevlendirir.
3 üye ise partili cumhurbaşkanının başında olduğu ve çoğunluğu ellerinde bulunan iktidar partisinin bulunduğu mecliste seçilir.

yani aslına bakarsanız anayasa mahkemesinin tüm üyelerini cumhurbaşkanı atamış oldu.

peki bizzat cumhurbaşkanının atamasını yaptığı bu 15 kişi nasıl adil ve adaletli bu cumhurbaşkanını yüce divanda sorgular ve yargılar.

asla adil olmaz, asla bağımsız olmaz ve asla adaletli olmaz bu yüce mahkeme.

peki hangi maddeye göre cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açılabilecek?

yeni anayasa teklifinin 105nci maddesine göre türkiye büyük millet meclisi üye tam sayısının üçte ikisinin gizli oyuyla yüce divana sevk kararı alınabilir. 600 milletvekilinin 400 ünün gizli oy kullanması gerekiyor.

peki tbmm ne gelecek millietvekillerinin listelerini seçim zamanı bizzat hazırlayarak meclise gelecek milletvekillerine karar veren partii cumhurbaşkanı için 400 vekil bir araya gelir mi? bana göre asla gelmez.

diyelim 400 vekil bir araya geldi ve yüce divan kararı alacak, bu durumda kendisini yargılayacak bir meclisin varlığını fark eden cumhurbaşkanı ne yapar?

yeni anayasa teklifinin 119ncu maddesine göre olağanüstü hal ilân edebilir, olağanüstü hallerde cumhurbaşkanı, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, 104 üncü maddenin onyedinci fıkrasının ikinci cümlesinde belirtilen sınırlamalara tabi olmaksızın yürütme yetkisine ilişkin konularda cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilir ve meclisi doğrudan fesih (kapatma) edebilir.

işte bu sebeplerden dolayı "hayir" demek gerekiyor.

yukarıda ki yazımı herkesin çok iyi okuması ve çevresindeki her akepe li ye bunu tane tane anlatması gerekir.

Edit: Burada en önemli hususları dile getirdim, bu kadar açık olan bir gerçeği görmezden gelip bu açıklamalar karşısında bu entry e eksi veren kesin vatan hainidir, kanı bozuk, milletini sevmeyenlerdendir.

40-50 yaşındaki milletvekilleri bile bugün mecliste kendi koltuk ve gelecekleri sebebi ile idarecilerinden korkuyorken, yeni anayasa teklifi ile hiç hayat tecrübesi olmayan 18 yaşında ki milletvekillerinin mecliste kendilerinden yaş itibari ile çok büyük idareci ve diğer vekiller arasında nasıl boynu bükük kalacağını yazmadım bile.