bugün

bilimin tüm dinleri çürütmesi

@küçük zenci
#35487580
no'lu entryden dilimin döndüğünce anlatayım.
1) big bangi duymuşsundur. özellikle son 60-70 yılda evrenin oluşumuyla alakalı yoğun kabul gören teoriyi. teknolojik imkanların artmasıyla galaksilerin birbirinden uzaklaştığı tesbit edilince " yahu bunlar birbirinden uzaklaşıyorsa hepsinin birbiriyle iç içe olduğu sonsuz yoğunlukta sıfır hacimde bir başlangıç noktası olmalı" şeklinde dile getirilen teori. bu bir anlamda yokluk demektir. bilim adamları ise bu yoğun ve sıfır hacimli "şey" in hangi etkenle dağılıp birbirinden uzaklaşmaya başladığını açıklamaya çalışıyorlar. onlar big bang diyor ben "kün feyekûn" diyorum.
2) denizlerin karışmaması meselesi.
Ayette denizlerin ismi cismi koordinatı verilmiş mi ki bi dünya yazmışsın. Bir biriyle kavuşmaları için salıverilen iki denizden bahsediliyor. Ben de bunların Akdeniz ile Kızıldeniz olduğuna inanıyorum. Bir biriyle kavuşmalarının ise Süveyş kanalına işaret ettiğini savunuyorum. Ayette geçen “berzah” kelimesi mana itibariyle iki yanı su olan dar kara parçası demektir. O yüzden destan yazıp boncuk bulmuş gibi zıplamaya gerek yok.
ikinci olarak yüzey gerilimi, yoğunluk farkı ile suların karışmamasından ayeti yorumlamaya çalışırsak işte burası mucizevîdir. Arap diyarında yaşayan ömründe deniz görmemiş, denizcilikle hiç alakası olmayan, doğduğu yerden 12 ve 17 yaşlarında sadece şam ve yemene gitmiş birisinin okuma yazma bilmediğini de göz önüne alacak olursak , naturalis historia adlı eserle tanışmasının ve fikir teatisinde bulunmasının imkansız olduğunu ahmaklar bile kabul eder.
3) sudan yaratılma meselesi.
Gene tipik bir cımbızlama hadisesi. Ayetleri adam gibi okursan önce yaratılmanın önce topraktan başladığını sonra çamur, balçık gibi safhalardan geçtiğini ve en sonunda da süzülmüş bir özden yaratıldığını anlamak zor değil.
4) dağların bulutlar gibi hareket etmesi meselesi.
Bulutlar gibi değil dikey hareket ediyorlarmış. bir metnin içinden bir cümleyi cımbızlayıp çıkarmak, mesnetsiz iddiasına temel arayanların başvurdukları en ucuz yöntemdir. Neml suresinin mevzu bahis ayetlerinde kıyamet sahneleri tasvir edilmektedir. Ayetlerdeki manayı toparlayacak olursak “senin duruyor sandığın dağlar kıyamet gününde rüzgar önündeki bulutlar gibi savrulup hareket eder” deniliyor. Bu da karia ve tekvir surelerindeki anlatımla mutabıktır.
5) emzirme süresinden hesap hatası.
Bir şeyler okuyorsun bari düzgün oku. 24 ay emzirme, emzirme süresini tamamlamak isteyenler içindir ki bu da ayette apaçık ifade ediliyor.
Şimdi kendi aklınca epey gülüp eğlenmişsin. Ben sana bir soru sorayım da eğlenme sırası bana gelsin. Ben canlı ve cansız bütün her şeyi Allahın yarattığına inanıyorum. Sen bana canlıların nasıl oluştuğunu anlatabilir misin?