bugün

bilimin tüm dinleri çürütmesi

Hala cok bilimsel bir tavirla hahahah'lamak, zaaaaa'lamak, çomar'lamak suretiyle küskü yedirme maharetiyle bilimin dini curuttugunu gormekteyiz.

Bakin aslinda ne oluyor biliyor musunuz. Elinden wikipedi, google gibi ensturmanlar alindiginda, kozmosun kendisine sundugu copy-paste suresi kadar pratik olan alinti nimetinden mahrum kaldiginda, kalk surada bize sadece 15 dakikalik bir curutme sunumu yap diye kibarca kürsü teslim edildiginde donamimin kumulatif totalinin iddianin hacminin 1000'de 1'i etmedigi gorulur. Bu gibi mecralarda hegel, aynstayn takilip karsi karsiya geldigimizde 4 cumleyi gecmeyen bir dimaga zaman harcayip bosuna onemsedigimi birnkac kez tecrube ettim.

Onceki sayfalarda curuttum, falan numaraki entryde curuttum, iki tur kosup portakal suyumu ictim yine curuttum, gidip 5 takla atip geri gelip yine curuttum lerle olmuyor guzel kardesim. Hos rasyonal acidan curudugu dusunuldugunde de inanan insan kumsesi tarafinda herhangi bir ipleme belirtisi gozlenmiyor.

Biraz felsefe okusan, biraz sosyolojiyle tezyin etsen su curumeye yuz tutmus bayat savlari, daha bir cicek acacan da, sen hahahaha lamaktan baska bir sey yapmiyorsun. Borsa yatirimcilarinin imkb' ye odaklanip hareketlilikeri gozlemleyerek gard almalari gibi inanan insanlar bilimsel buluslarin inanclarina yapacagi etkiyi hesap ederek yasamiyorlar. Acaba hangi arkeolojik calisma sonucunda hangi ara form bulundu da namazi terk etmem icab etti seklinde vukuu bulan bir tedirginlik ya da arayis yok. Dolayisiyla birbirilerinin kitlesini etkilemek, pesinden suruklemek, transfer icin cirpinmak gibi gayeleri olmayan iki farkli mecrayi gidip gelip kapistirmak, musabakaya cikarip uzerine bahisler oynamak ne kadar bilimsel bir tavir sence. Hele o hakaretler, kuran'a allah'a laf sokmalar, asagilamalar bilim etigine ne kadar uyuyor sence?