bugün

cumhuriyet halk partisi

Kimin kurduğunun veya tarihinin değil mevcut halinin konuşulması türkiye için daha yararlı olacağı partidir. PArtiyi atatürk\'ün kurması, türkiyenin ilk partisi olması vs bizi hiç mi hiç ilgilendirmemesi lazımdır, bunlar partiyi ve üyeleri daha iyi yapmayacağı gibi ülkeyi de daha iyi bir hale getirmesi için bir seep değildir. Fakat malesef partinin geçmişi birçok yerde siyasi propoganda malzemesi olarak kullanılıyordur.

Bana göre türkiyenin ikinci en çok tercih edilen partisinin olmasının nedenlerinden biri de \"kötünün iyisi\" olmasıdır. Burada kötünün kim olduğunu değerli yorumlarınıza bırakıyorum.

Partinin günümüz uğraşları arasında ota boka muhalefet etmek ve popülizm en ön sırada yer alır. O kadar popülisttirler ki ligden düşen takımların şehirlerindeki oyu kapmak için bu takımların ligde kalmasını isteyecek kadar seviyelerini düşürmeyi göze alabilirler, fakat sonunda sıçtıklarını anlayıp konuyu kapatırlar.

Partinin bir diğer sorunu da çözüm üretmemesidir. çarşı kendine bile karşı zihniyetiyle asla bir alternatif oluşturamıyacaklarını ben bile anlıyorken bu adamların anlamaması gerçekten parti için vahimdir. Chp nin ekonomi politikası nedir? sosyal politikası nedir? dış politikası nedir? çevre politikası nedir? Ben duymadım, görmedim.

Peki bu partinin ideolojisi nedir? Ben farkına varmış değilim, belki de siyasetle ilgilenmeyen biri olduğumdandır. Son yıllardaki tutumlarından herhangi bir ideolojik sinyal alamadım. Belki de herhangi bir ideolojisinin olmadığından -ya da kalmadığından- kaynaklanabilir. 80 yıl önceki düşünce ve yönetim sistemini \"cuk\" diye şimdiki zamana uygulayabileceğini sanmak, hatta sadece bu şeyleri* tekrar tekrar dile getirmekten başka birşey yapmamak en hafif tabirle saflıktır.

Sonuca varmak gerekirse an itibariyle durumu içler acısı olan, deniz baykal beyefendi başlarındayken de 1 adım ileriye gidemeyecek, geri gidecek bir partidir. Türkiyenin alternatif olarak bu partiye bu kadar oy vermesi, ülkenin durumunun partiden bile vahim olduğunu bana düşündürtüyor. denize düşen yılana sarılır demişler, bu durumda denize düşen türkiyedir ve yılan da chpdir.