bugün

garry rodrigues

futbol cahillerine seslenmek istiyorum. iyi bir futbolcu kötü takımlarda oynayabilir, bazı liglere alışamayabilir, bu onun kötü futbolcu olduğunu göstermez. eğer top class bir futbolcu değilsen başarılı olabilmek için bir kaç etmene ihtiyacın vardır. bunlar, şehir, takım kimyası, taktik, ligin kalitesi, ligin tipi(tekniğe dayalı mı fiziğe dayalı mı), şans....
2 örnek vererek "bu fotbolcu kötü çünkü şimdiye kadar gittiği en iyi takım paok" diyen futbol cahillerini bozmak istiyorum. hulk, hayır marvel karakteri olan değil porto'yu uçuran sonra da inanılmaz bedelle transfer olan hulk. bu arkadaş porto'ya hangi takımdan geldi biliyor musunuz? Tokyo Verdy, hayır tokyo vermedi takımın adı tokyo verdy.
jamie vardy diye bir futbolcu var. geçen sene lige çıkan takımını şampiyon yaptı. hem de hulk gibi genç değil olgun yaşlarında bir futbolcu. adam bu yaşta tanındı ve milli takıma çağırılmaya başlandı.
sonuç olarak garry rodrigues, çok hızlı, teknik, akıllı bir futbolcu. kapanan takımlara karşı zorlanabilecek bir yapısı var. tıpkı bruma, tıpkı quaresma, tıpkı lens gibi. yarın bir gün kötü oynayabilir. bu garry'nin yetenekli bir futbolcu olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir. sadece bu lige ve galatasaray'a çok uygun bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum. kewell vardı, riera vardı, bu futbolcular ağır ama lige uygun futbolculardı. galatasaray'ın ihtiyacı füleliden ziyade fizikli ve teknik kanatlar.