bugün

türk olmak

Hiç bir faydası olmayan ama insanların kendilerine bir kimlik kazandırmak için devamlı övündükleri durum.

-Aksine Türk olmak zararlıdır. Türk olmak, islamla özdeşleşen bir kimliği edinmek, düzgün ülkelerde insan muamelesi görmeme potansiyelini yükseltmek gibi dış sebeplere neden olmaktadır.

-içeride ise devamlı tarihiyle övünen - babasızların - çöp oldukları dünyada alev olduklarını sanmayı izlemeye maruz bırakan, doların 3.70'lerde olduğu, hiç bir açık zihniyetin kabul edilmediği, hoşgörünün 0 olduğu bir ülkede yaşamaktır.

Türkler gelir gider tarihleriyle övünür, babanın eksikliği - çocuğu düştüğü kötü durumlarda güçlü bir imge yerleştirecek kadar aynalama yapmayan baba - ile oluşan moratoryum kimliklerini böylesine "sen şu olacaksın" ya da "sen Türk'sün, Sen Askersin, Sen Bizans'ı yıktın"cıların dolduruşlarıyla şişer. Böylece hem dağınık hem ipotekli kimlik bizim bu kitleye "cuk" diye oturur. Sonra yurt dışına çıkıp "ali baba ve 7 cüceler"deki gibi dolaşırlar ortalıkta. Tabi bunu tek yapan Türkler değil ama Amerika gibi Melting Pot bir ülke olmadığından dolayı dünyada en çok atasıyla övünen ülkelerden biri. Diğerleri için :
(bkz: italya)
(bkz: Yunanistan)