bugün

kara çarşaflı kadınlar

mutlu olduklarına inanmadığım kadınlardır. şöyle ki insanlar bir şekilde kendilerini ifade etmek, kişiliklerini ortaya koymak isterler. kime ne benim kişiliğimden demeyin hemen. bu içten gelen doğal bir dürtü. cinsellik gibi. mesela kendin seçip beğendiğin bir bileklik senin karakterinden bir parça yansıtır. ya da saçlarını toplama şeklin senin bir parçandır.

dünyada her biri birbirinden farklı milyonlarca kadın var. tümünü aynı şekilde aynı renk giydirmen, kadınların bu şekilde kendilerini mutlu hissedebilmesi mümkün değil.

bu benim iddiam değil. açık ve net örnekler var ortada zaten. etrafınızda bir çok tesettürlü kadın var mesela. dikkat edin biri eşarp kullanır, biri şal ile kapatır kendisini, biri ferace giyer, biri tunik altına pantolon giyer, biri tamamen normal* giyip sadece başını kapatır, biri düz kapatır, biri hörgüç yapar, biri eşarbının uçlarını gömleğinin içine sokar, biri uçlarını dışarı sarkıtır, biri yeşil giyer, biri mavi ,biri siyah...

bir gün kadınların tümüne kara çarşaf zorunlu kılınsa inanıyorum ki üzerine rozetler takılır mesela. mutlaka o çarşafın dışından görünecek aksesuarlar tasarlanır.

bir şekilde insanların küçük detaylarla da olsa birbirinden ayrılması gerekiyor.

kendi kişisel görüşüm olarak: saçma sapan dayatmalara maruz kalmış umarım bir gün gerçekten özgürce yaşayabilecekleri bir ortamda bulunma fırsatları olur dediğim kadınlardır.