bugün

okuyan düşünen sorgulayan insan

bu ülkede sürekli toplumdan dışlanma eğilimi olan insandır. bir insan düşünüp sorgulayabiliyorsa o zaman insan olmaya daha yakın demektir. ve tarih boyunca hayvan değil de insan olan insanlar hep dışlanmıştır. insan dediğin ne ki, konuşabilen bir hayvandan başka bişey değil. hayvanlarda ne varsa insanda da var. (içgüdülerden bahsediyorum daha çok)

bunları yapan insan toplumda tam anlamıyla kabul görmez. egoist, entel, çok bilmiş, sapık gibi sıfatları her gün duyması asla imkansız değildir. insanlar bir şeye inanır ve siksen bir defa bile bunun üzerine düşünemez. çünkü öyle olmalıdır, sorgulamak ayıptır günahtır.

bu insanlar farkındadır, birçok şeyin. belki de her şeyin. hayat onlar için bir trajedidir. izlersin insanları, her geçen gün insan dediğimiz şeyin nasıl basit ve hayvan olduğunu idrak edersin.

insanlar (hayvan olanları) erdemli olanı değil güçlü olanı tutar her zaman. düşünüp sorgulayanı değil, psikolojik durumlarına uygun (duymak istediklerini) söyleyenleri dinler.

herkes gibi değilsen, anlama ve görme gücün yüksekse bu ülkede sevmezler seni. çünkü toplumlar kendileri gibi olmayanı dışlamaya programlı. hayat aslında sadece insan ya da hayvan olmakla ilgili. hayvanlar her zaman çoğunlukta oldu. erdemli, adil, karakterli, düşünen kısım ise hep azınlık. hep böyleydi ve böyle devam edecek.

not: bu insan müslüman olamaz diyen babası belirsiz ergenler siktirsin gitsin. internette kurandaki çelişkiler yazıları okuyup bilge triplerine girenler ötede oynasın.