bugün

gratis in ağaç oldum reklamı rezaleti

başlığa ekşide rastladım. orada feminizmi yanlış anladığını düşündüğüm bir arkada biraz geçirmiş reklama nacizane ben de ters açıdan geçireyim dedim.

https://www.facebook.com/.../videos/1268029866577348/

reklamda erkek aşağılanıyor. kız arkadaşı olmadan dükkanın içinde erkek ürünlerini olduğunu öğrenemeyecek kadar cahil olduğu vurgusuyla şiddetle aşağılanıyor. ayrıca kadınların kendi bakımlarına harcadıkları zamanda eşlerine de bu zamanı beraber geçirme dayatmasıyla günümüzün kanayan yarası erkeğin cinsel dürtüyle sosyal istismarıyla resmen dalga geçiliyor. kadınlara eşinizi gratisin önünde saatlerce bekletebilirsiniz ve gram vicdan azabı çekmemeniz gerekir algısı yaratılırken dışarda bekleyen erkeğin kafasından sadece futbol vs gibi konular (bkz: keşke bir halı saha olsa) geçer gibi gösterilip erkek tek işlemcili bir alet havasında gösteriliyor. erkeklerin tek işlevlerinin eşlerini mutlu etmek gibi gösterildiği reklamda ayrıca erkek karakterin yok yok siyah noktan var demedim sözü de erkeğin ikili ilişkide nasıl korku ve tehdit unsurlarıyla ele geçirelebileceğinin adeta bir göstergesi.
nokta nokta nokta daha yazılır böyle ama başlık ve ekşideki entry ne kadar yanlışsa bunlar da en az o kadar yanlış bence.

video link : https://www.facebook.com/.../videos/1268029866577348/