ben bu yazıyı sana yazdım

nereden başlayacağımı, nasıl başlayacağımı bilmiyorum e. o kadar çok şey var ki söylenecek, söyleyebileceğim. neyse, bir yerden başlamak gerekiyor sanırım. biz yanlış zamanlamanın kurbanı olduk galiba. daha h'yi gömmene fırsat vermeden hayatına girdim. üzerine ikimiz de yanlışlar yaptık. ama mutluyduk bence. en azından beraberken mutluyduk. ama ben eve gittiğimde içim rahat etmiyordu. içten içe bir şeylerin yanlış gittiğini düşünüyordum. ama sana söyleyemiyordum. biz neydik? pratikte sevgiliyken teoride değildik. ikimizin de kafası çok karışıktı. ama senin daha çok. benim kafamda sadece bir soru varken senin aklın sorularla doluydu. benim en büyük hatam bu soruları bilmeme rağmen hiçbir şey yokmuş gibi devam etmek istememdi. bazı şeylerin doğru olduğuna inandırmak istedim kendimi, seni. senin kalbin ve aklın paramparça iken bunu sana yapmam yanlıştı. üstelik paramparça olduğunu söylemene rağmen seni bir şeylere ikna ettim. yanlış yaptım çok.

pazar gecesi sen bana mesaj atıp "bir süre görüşmeyelim i" deyince kabul ettim artık. senin için, bizim için en doğru olanın bu olduğunu düşündüm çünkü. pazar akşamı seni yurda bıraktıktan sonra eve gidene kadar çok düşünceliydim. daha bir gece önce bir anlaşma yapmıştık aslında. daha ilk günden o anlaşmayı bozmuştuk. senin yurda gidince kötü hissedeceğini ve bana "bir süre görüşmeyelim" diyeceğini tahmin ediyordum. bunun da en doğru şey olduğunu biliyordum. işte bu yüzden bu kez iknaya uğraşmadım. senin daha fazla üzülmeni istemediğim için... kafanı toparlaman, kendine gelmen, daha güçlü olman ve herkes için en doğru kararı vermen için. zamana ihtiyacın var. hep "zamana bırakalım" diyordum ben sana. belki kendimi tekrarlamış olacağım ama zaman birçok problemi çözecek. inan buna. kendine zaman ayırıp sorgulama yaptığın zaman herkes için en doğru olan kararı vereceğine de eminim. şunu da söyleyeyim, kararın ne olursa olsun destekleyeceğim seni. yanında olacağım. mutlu ve sağlıklı olman benim için önemli olan şey. nasıl daha mutlu olacağına inanıyorsan o kararı ver. şu anda bunu bilemediğinin farkındayım. çok şey düşünmeye çalışıyorsun ama muhtemelen hiçbir sonuca da varamıyorsun. kafan fazlasıyla karışık çünkü. zaten bu sorunu çözebilmemiz için bir süre görüşmeme kararı aldık.

dün akşam söylediğin bir söz beni çok üzdü. ölmekten bahsettin ya hani, aklım gitti benim. kafayı yiyecektim. aramak istedim, arayamadım. cevap vermeyeceğini düşündüğüm için arayamadım. elim gitmedi, yazmakla yetindim. sonra tabii biraz sakinleşince böyle bir şey yapmayacağına inandırdım kendimi. saçma sapan bir şey yapmayacağına da inanıyorum şu anda. bugün beni aradığında "benim durumuma üzülme" dedin ya, üzülmüyorum. sana söz verdim, üzülmüyorum. sadece böyle kötü düşünceleri aklından çıkar, yeter. senin sağlığın ve mutluluğun benim için çok çok önemli. bir şeyler yaşayabilmek uğruna senin sağlığını veya mutluluğunu tehlikeye atmak istemiyorum. herhalde bunu yapmak isteyecek son insan benim.

şu anda nasıl davranacağımı bilmiyorum ben. dün akşam konuştuğumuzda "sadece akşamları nasıl olduğumuzu öğrenmek için yazalım birbirimize" diye karar vermiştik. sabah, akşam veya öğlen yazmayı çok istedim ama hep kendimi durdurdum. kafanı toparlaman için ve seni etkilememek için yazmak istemedim. yazmamamı, yazmak istemiyorum veya umursamıyorum olarak algılama lütfen. sadece nasıl davranacağımı bilemiyorum. mesela bugün bana kalp yolladın ya hani, dakikalarca telefona bakıp ne cevap vereceğimi düşündüm. öyle bir tutulma içerisindeyim işte.

en başta yanlış zamanlamadan bahsettim ya, yine ona geliyorum ben. kafan bu kadar karışıkken bir şeylere başlamak istemiyorum ben. belki bundan bir hafta önce sorsan başlamak isterdim, itiraf ediyorum. ama zaman içinde kafanın ne kadar karışık olduğunu daha iyi anladım. bunu anladıktan sonra şu anda bir şeylere başlamanın doğru olmayacağına karar verdim. sen kafanı toparla, kendine gel, güçlen ve ne istediğine bir karar ver. sağlığına kavuş ve nasıl daha mutlu olacağına bir karar ver. o kararı verdikten sonra belki doğru zamanlama ile her şey çok daha güzel olur. kararın ne olursa olsun her şey daha güzel olur umarım herkes için. belki de doğru zamanda, doğru yerde...