bugün

roland garros

toprak sahada oynanmasindan dolayi 1 ay aralikla oynanmasina ragmen cimde oynanan wimbledon ile kazananlarinin genellikle farkli oldugu acik tenis turnuvasidir. toprak sahada top yere vurdugunda yavaslarken, cim sahada ozellikle de ıslak ise futboldan da bildigimiz uzere hızlanır. bu yuzden toprak sahada top oyunda daha cok kalır, kol gucunden cok oyun zekası on plana cıkar. oysa cim sahada hızlı servis atanın oyunu alacagı garanti gibidir, kol gucu iyi olan servis atar, top seker ve hızlanır, karsı taraf zorlukla karsılar, ve diger taraf hızlıca topu obur koseye vurur, yani sayı gelir. cim sahada oyun genelde boyle biter, yani 3 top ile.
bu yuzden iyi servis attıgı soylenen ancak oyun zevki vermedigi icin sıkca elestrilen sampras ve williams kardesler wimbledon'u sıkca kazanmısken, oyun zekası ile one cıkan agassi roland garros'ta daha basarılıdır.
kısacası tenis otorilerince topun daha cok oyunda kalmasi sebebi ile en zevkli turnuva olarak nitelendirilir, her yıl haziran aylarinda kacirilmamalidir.