bugün

18 kasım 2016 tecavüze teşvik düzenlemesi

bu önerge tecavüzcüleri kapsamıyor diyenlere tekrar tekrar yazıyorum. bakın.

bekir bozdağ'ın twitinden aynen aktarıyorum
"cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler), bu düzenlemeden yararlanamaz."

ulan bir bakan bu kadar mı kör olur bir kitle bu kadar mı kör olur. bakın şimdi de verilen önergeden aynen aktarıyorum. ulan şurada büyük harfle yazabilmeyi çok isterdim.

-bak bak iyi bak bu da önergeden alıntı :
"cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16.11.16 tarihine kadar işlenen -evet geliyor- cinsel istismar suçunda..."

böyle bir şey olabilir mi. cinsel istismar suçu cebir, tehdit ve diğer sayılanlardan başka bir nedenle nasıl işlenebilir ?
zaten hile de burada. yıllardır aynı terane. böyle şart koy maddeye, milletin gözünü boya. ondan sonra önüne gelen tecavüz vakasını hile olsa da hile kapsamına alma. hiç mi allah korkunuz yok ulan hiç mi vicdanınız yok. ama benim bu iki elim yakanızdan kolay kolay inmeyecek.

rıza olursa sıkıntı yok diyor yani kısaca önerge. peki bu rızanın kriteri ne. 11 yaşında bir çocuğa "rızam var" dedirtmek çok mu zor. tehdit olmadan işlenen diyor. e adam tehditle rızam var dedirtirse ne olacak. ya yıllardır aynı ülkede yaşıyoruz birbirimizi kandırmayalım allah aşkına...

ha bir de şey var herkes o kısmı atlıyor. önergenin sonundaki hüküm. bakın yine aynen aktarıyorum:
"hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazın ortadan kaldırılmasına karar verilir."

bak sen. bu da mı mağduriyet gidermek? ulan suça azmettiren, yardım yataklık yapan adam da mı mağdur? he gerçi size göre o da mağdur. yazık adam yardım etmiş canım nedir ki yani bir seferlik affedelim. size göre bir tek o masum yavrular mağdur değil. "küçüğün rızası" dedi lan bugün o bakan. ya bunları nasıl kaldırabiliyorsunuz be.

merak edenler için meclis tutanakları: https://www.tbmm.gov.tr/d...amp;page1=75&page2=85