kurana göre güneşin dünyanın etrafında dönmesi

allah'ın bilgi verirken çok garip bir tutum içinde olduğunu gösteren bilgidir.

efendim, kimisine göre söz konusu ayetteki ifadeden kasıt, güneşin galaksi merkezi etrafında dönmesi imiş ki bu bilgi o dönem insanlarının bilmesine imkan ihtimal olmayan bir bilgidir. bu durumda bir mucize iddiasıyla karşı karşıya olmalıyız!

öyleyse bu ayeti okuyan peygamber ve sahabeleri güneşin galaksi (o da ne? demek onu da biliyorlardı!) merkezi etrafında hareket ettiği bilgisini edinmiş olmalılar değil mi? allah'ın hangi ayetiyle neyi kastettiğini onlar bilmeyecek de kim bilecek?

peki, eğer öyleyse, neden tek bir islam aliminin yazdıklarında söz konusu ayet böyle yorumlanmadı ta ki son zamanlara gelene kadar? neden hepsi ayeti güneşin dünyanın etrafında dönmesi şeklinde yorumladılar? sonuçta islam alimleri ayetlerin yorumlarını büyük ölçüde sahabelerden aktarılan hadisleri dikkate alarak yapıyorlardı.

keza, allah neden dünyanın hem kendi etrafındaki, hem de güneş etrafındaki hareketi gibi, çok daha önemli ve o dönemdeki insanlar için bir çok şeyin açıklayıcısı olacak bir konuda bilgi verme ihtiyacı hissetmeyip, güneşin galaksi merkezi etrafında dönmesi gibi önemi ve etkileri çok ama çok daha düşük olan bir konuda bilgi verme ihtiyacı hissetmiş olabilir ki?