bugün

23 eylül 2016 metrobüs kazası

ürperten bir olaydır. neden ?

türkiye'de bardak çok büyük. hangi bardak ? o son damlanın içine düşüp suyun taştığı bardak. "bardağı taşıran son damla" sözündeki bardak. değil içine damla düşmesi, yağmur yağıyor hatta özellikle su tutuluyor ama yine de o bardak bir türlü taşmıyor.

dün ve ondan önceki günlerde metro ( intihar) ve marmarayda( teknisyen vefatı ) yaşanan can kayıpları, bugün metrobüste yaşanan akıl almaz olay, yine geçtiğimiz gün şort giydiği için otobüste saldırıya uğrayan kadın vatandaş vesaire vesaire.

her gün hayatını kaybeden askerlerden gelen haberleri veya ülkenin çeşitli yerlerinden gelen tecavüzleri saymıyorum bile !

bombalar, trafikte yol vermedi diye birbirini vurmalar ve malumunuz darbe de cabası.

yaşadığınız son bir seneyi tekrar gözden geçirin. ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

bu tip olaylar sonrasında eylemi yapan kişileri hapse atmak en kolayıdır. asıl problem hapse atılan kişinin dışarı çıktığında aynı eylemleri tekrar yapabilecek potansiyele sahip olması durumudur. bunları hapis yerine önce tımarhaneye kapatmak gerekir. çünkü bunlar akıl hastaları kişilerdir. seyir halinde giden bir metrobüsün şoförüne saldırmak en hafif tabiriyle deliliktir. şort giyen kadına şort giyiyor bu diye saldırmak deliliktir...

zina yapılmasının sebebi kız çocuklarının okula gitmesidir diyen adam da delidir. hapse atılması bir şeyi değiştirmez. önce tımarhaneye kapatılıp sonra hapse atılması ve ondan sonra topluma geri dönmesi gerekir.

bu iş batıda bu şekilde işler. önce tımarhane sonra hapis sonra toplum içine çıkış. kesinlikle tımar olana kadar tımarhanede kalmalıdır.

eğer bu delileri tımarhaneye kapamadan hapse atarsanız hiçbir sonuç alamazsınız. bunlar yine topluma karşı saldırgan birer hayvan olarak hayatlarına devam edecekler.

tüm okurlardan rica ediyorum , lütfen aklınıza mukayyet olun. çok rahat bir ülkede yaşadığımız söylenemez. ama daha da bokunu çıkarmayalım.

unutmayalım ki türkiye'de bardak çok büyük. umarım daha enteresan ve üzücü olaylarla karşılaşmayız.
esen kalın.
güncel Önemli Başlıklar