bugün

iphone 7

Daha önce samsung ve htc nin amiral gemimiz dedikleri telefonlarını kullanmışlığım var. Ancak işletim sistemi nedeni ile hepsi 2. yılın sonunra mortingen straize olma yolunda sağlam adımlar attılar. HTC en sevdiğim idi. Göz bebeğim idi. Yere düşer düşer sağlam kasası sayesinde bir şey olmaz idi. Ama android idi.

Velhasıl kelam sonrasında iphone 6 aldım. Baktım çok ince. Dedim ben bunu kırarım. Kalınlığını 2 katına çıkaran da bir kılıf aldım. Artık kırılmaz bu dedim. Neredeyse 1.5 yıl falan oldu. Kabın her tarafı darbe görmüş çizilmiş ama telefon hala sıfır gibi tek bir çizik yok. Üstüne işletim sisteminde de zerre yavaşlama yok. Yani cihazın yazılımsal ömrü android cihazlardan daha iyi.

Konu başlığı olan iphone 7 ye gelecek olur isek, telefonumu upgrade etmek için herhangi bir sebep görmüyorum. Hiç bir anlam ifade etmiyor onla beraber gelen özellikler. Bu gidişle zaten iphone 9-10'a kadar da ifade eden bir özellik gelecek gibi görünmüyor. Elimdeki telefon da o zaman kadar dayanır gibi duruyor.