bugün

yazarların üniversitedeki ilk günü

şimdi tanıştığım insanları numaralayıp anlatıcam.

ilk gün gidip birinci sınıf amfisine girmiştim. yerini biliyorum çünkü kayıtta yine kayıtta tanıştığım ve hazırlık sınavına da biz görüşürken babalarımızın da beraber takıldığı 1. arkadaşımı bekleyeyim derken kendime oturacak yer arıyordum. baktım kollarını bağlamış tek başına oturup etrafa psikopat bakışlar atan bir kız var. aha dedim bunu kendime arkadaş yapmalıyım. gittim adımı söyledim klasik nerelisin naptın nettin muhabbeti. 2. arkadaşım oldu. üç sene oldu hala amfinin arka sıralarında beraber otururuz denk geldikçe.

sonra o 1. arkadaşım gelince ikisini tanıştırdım. bu sırada ilk arkadaşım da tanıştığı başka bi kızı (3.) benimle tanıştırdı. sonra o üçü eve çıktı sözlük. ben zaten aile yanındayım. sonra o üçlü grup olarak gidip iki kişi ile daha tanıştık. (4 ve 5) bak beş kişi oldu. bi ara diğerleri kayboldu ben 5. ile bahçede otururken yanımıza yanımdaki kızın okulundan mezun biri (6) ile onun arkadaşı(7) geldi. o ikisi de kayıttan beri tanışıyorlarmış. ilk başta ne kadar gevşek insanlar bunlar diye düşünmüştüm. komik çocuklardı. yedi olduk bak.

bi ara derste bi kızla daha tanıştım. evet derste tanıştım. o da 8. oldu. bu kızla da bi yarışmaya katılıp birincilik aldım.

benim üniversitedeki üç senem bu sekiz kişi ile geçti diyebilirim ki çok da gitmedim okula. bi ara 5 ve 4 de eve çıkacaktı ama 5,4 ü sattığı için biraz araları açık. şu an en iyi arkadaşım 1,2 ve 4 diyebilirim. 6 ile çok güzel geyik yapılır, 7 ile de staj proje vs akademik işlere giriyoruz sürekli. yine 6 ve 7 ile aynı zamanda açıköğretim okumaktayız. yetmedi okul. *2 sevgili yaptı çok göremiyoruz kendilerini. diğerleri aynı.

öğlene kadar oldu bunlar. öğleden sonra lab vardı ama bizimkine bi ders vardı. kantine gittim bi baktım benim lys ye hazırlanırken eve döndüğümde sadece 1 aylığına gidip denemelerine girdiğim bir dersaneden tanıdığım çocuk ve onun 2 arkadaşı var. arkadaşlarından biri okul birincisi imiş. diğeri de çok sıcak kanlı bir kızdı. çocukla da tanışmış oldum. sonra ben bu çocuğu hiç sevemedim okul birincisi olan çocuk ile bi kaç kere stajlarda baya kaynaştık, sıcakkanlı kız zaten baya tatlı bir insandır. gördükçe güzel muhabbet döner. ama genel olarak koptuk bu gruptan.

böyle yani, eve gittim sonra da.

biri ile tanışınca gerisi geliyor. ama benim şaşırdığım şey şu ki herkes o gruplar dağılır, ilk sene tanıştıklarınızla sonradan görüşmeyeceksiniz demişlerdi. ben hala ilk gün tanıştığım insanlarla takılıyorum. ilginç..