bugün

duyar kasan insan

Duyar kasmak ne kadar da gotce bir sozdur öyle.

Toplumun arasinda herkes bir ozelligiyle on plana cikip onunla toplumsallastigini kanitlamak ister ve toplumsallasmayana da ne kiz, ne iş, ne de itibar verilir.

Mesela meslek kasan birisi her türlü pustlugu yapip alagavatin teki de olsa meslegini iyi kasmissa bu 3 şeye de sahip olabilir. Ayni şekilde artislik kasmis bir kişi bir mekana girip dikkatleri uzerine cekebiliyorsa bu kisi de bunu kastigi için mel un dahi olsa acikta kalmaz, adamin karakteri onemli degildir. Yani olay belli bir ozelligi iyi kullanip toplumun o bos kismini tamamlayarak topluma hizmet etmektir.

Duyar kasan da böyledir. Siz bakmayin onun duyarlilik ugruna her seyini verdigine, o bunları toplum olmasa yapar mi sizce ? Onun sayesinde toplumu ayakta tutan moral mekanizmasi saglam kalir ve boylelikle toplum surekliligini korur. Yani yaptigi sey aslinda duyarli olmakla celisse bile siz burasini dusunmeyin onemli olan oyle gozukmesidir. Boşverin edin onun üzerinden prim yapmaya kalkistigini, o duyarliligin ne kadar onemli oldugunu gostererek cogunlugu isgal eden toplumun koyun kisminin bu görünüşe kanıp duyarlı olmasını ya da en azından duyarliligin onemli oldugunu düşünmesini saglar. Boylelikle de toplum ayakta kalir.