bugün

ingilizce çalışmaya başlayacaklara tavsiyeler

ilgilenmediğiniz sürece bu işin sadece bir yük gibi olacağından, dolayısıyla gelişme göstermeyeceğinizden emin olabilirsiniz. ingilizce olup da ilginizi çeken bir şeyler bularak başlayın öncelikle.

oyun oynamayı mı seviyorsunuz? dünyadaki oyunların neredeyse tamamı ingilizce dilinde yazılıyor, şanslısınız. oyunu bol bol oynayın (işlerinizi aksatacak kadar abartmayın) ama bu esnada oyunun her kısmını anlamaya çalışın. internette o oyunu oynayan ve ingilizce konuşan başka kişilerin videolarını izleyin. oyunla ilgili yazılara göz atın.

dizi/film izlemek mi hoşunuza gidiyor? yine şanslısınız çünkü koskoca bir film sektörü ingilizce üzerine dönüyor. hiç durmayın, hemen ilgili sitelere girin ve araştırmaya başlayın. ingilizce film ve dizi izledikçe sadece ingilizceniz gelişmekle kalmaz, aynı zamanda ileride ihtiyacınız olacak olan kültür birikiminizi inşa etmeye başlayacaksınız.

demem o ki, ingilizceyi kendinize eğlenceli yollarla gösterin ve bunu bir yükmüş gibi düşünmeyin. sonuçta ingilizce öğrenmeye karar veren kişi sizsiniz... bütün bu anlattıklarımın ötesinde önemli bir ayrıntı daha var:

her ne kadar istemeseniz de oturup düzenli bir gramer çalışması yapmanız gerekmektedir. takdir edersiniz ki türkçede de sadece kelimeleri bilmekle iletişim kurmamız mümkün olmaz, olsa bile yetersiz kalır ve dil gelişmez.

o yüzden canım benimlerim, gerçekten istiyorsanız çabalayın. hiçbir şey için geç değildir.