bugün

kürtçe bilen kamu görevlileri istiyoruz

başlık açan zata cevaben.

nusaybin'de çalışıyorum.

dün 6-7 yaşlarında bir çocuk benimle türkçe, annesiyle kürtçe, dolmuş ücretini vermesi için annesinden aldığı parayı uzattığı şoförle arapça konuştu.

kimse demagoji yapmasın.

dipçe: normal şartlarda cevap niteliği taşıyan yazılarım olmaz. yazı bir müddet sonra kendini imha edecektir.

dipçe2: yukarıda nusaybin'de çalıştığımı yazmıştım. şahsım batıda çalışırken fikrim genel anlamda şu idi. doğuyu görmeden sadece empati ve okuduğum kadarıyla oluşan fikrimdi bu tabi .

"tamam ya doğu da terör var ama devlette doğuyu hep ihmal etmiş." idi. ama görüyorum da durum öyle değil arkadaşlar. devlet doğuya yatırımın babasını yapmış babasını. buradaki sıkıntı bir türlü def edemedikleri feodal yapıdan ve göbek bağını kesmedikleri terörden kaynaklanıyor.

örnek: mardin çıkışından dün patlama lan kızıltepe'nin nusaybin derik yol ayrımına kadar olan arazi, mülk vs ne dersen de artık kimin biliyor musunuz?
mardin büyükşehir belediye başkanı ahmet türkün.

ve an itibariyle yarı kamp halinde yaşadığımız alan ve çevresi (ucu bucağı gözükmüyor) bir ağaya ait. ismini yazmayacağım ama adamın son model jipi(abartmıyorum eski para ile değeri 1 trilyon) , tripleks evi ve evinin önünde neredeyse olimpik yüzme havuzu, himayesinde karın tokluğuna çalışan yüzlerce işçisi var.

doğu ilk önce kendi arasında feodal yapıyı çözmesi gerekiyor.