bugün

islam vermeyi sosyalizm el koymayi emreder

ve bu bağlamda bütün dünya insanları islamik yöntemlerle yaşamalı, dogmalarla sosyo-kültürel yapıya dahil olmalıdır. sosyalizmden sakınmalı, hiç okumaya bile gerek duymadan, hepsini din dışı ilan ederek 1500 lerdeki düzenlere geri dönülmelidir. din e reform geçirtenlerin de bir bakıma ilerici-devrimci oldukları* unutulmalı, toplum içindeki baskın kolon olan islamiyet ya da dinin her hangi bir görünüş şekli, idari işlerimiz dahil olmak üzere günlük hayatta aldığımız her kararda bizlerin düşüncelerine el koymalıdır. aha! el koymalıdır!
kendi kendimi bana yakalatmış doğru olmayan önermedir. şimdi samimi olalım doğru bir önerme değildir. %100 taraflı bir çağdışılıkla ortaya çıkmıştır. islami rejimle yönetilen bir ülke ele alalım: iran. iran' da insanların -ev dahil- hiçbir kesimde özgürce düşüncelerini açıklamalarına izin verilmez. kadınları insan kategorisinde saymadığını hepimiz biliyoruz, zaten aksi halde bu sav kendi kendini çürütecektir. ilk ortaya çıkışı, ümmet devlet için, dolayısıyla baştaki oligarşik düzen bekçisi şıhlar, şeyhler için vardır, tazyiğinden yola çıkılmış bir yönetim biçmidir. içinde seküler herhangi bir demokrasi rengi olmadığından dolayı insanlar suç işlediklerinde bir organlarına devlet adına el konur (kol, bacak, el, kafa v.s.), sosyalizmde ise üretim araçlarının bireysel mülkiyete dahil olması serbestisi yoktur. tabi bunun da çeşitleri vardır.
21.yy' da bu iki birbirinden uzak ve bir o kadar yakın ideyi millete başka kaseler altından yutturup, birini ideal, ötekini yaşanılmaz göstermek de ayrıca günümüzde sadece konservatif islamcılara özgüdür. bu da düşünceye el koymak olsa gerekir.