bugün

iron man

(bkz: çok başarılı)

spiderman, fantaSTiC four, hellboy, superman, daredevil, batman... süper kahraman filmlerine bayılırım. fakat çok azında aradığım tadı bulabiliyorum. batman favori kahramanlarımdandır çünkü etten ve kemikten bir kahraman, güçlerini kendisi yaratıyor. işte iron man de böyle bir kahraman. güçlerini kendisi yaratıyor.

batman begins de kaliteli bir yapımdı fakat eksik olan bir şeyler vardı filmde. batman doğuyordu fakat filmin havası yetersizdi. iron man ise kahramanımızın doğuşunu çok görkemli ve başarılı bir şekilde aktarıyor. burada yönetmen Jon Favreau da kutlamak gerek gerçi daredevil de hüsrana uğratmıştı bizi ama neyse. filme giderken önyargılarım vardı Robert Downey hakkında. süper kahraman tipi yoktu herifte ama ağzım açık izledim tüm filmi.

uzun lafın kısası oyuncularıyla ki hiç değinmemiştim hemen ekleyeyim Gwyneth Paltrow çok çirkin bu filmde. sarışın zaafı olan birisi olarak hiç hazzetmedim filmde kendisinden. görsel efektler harika, müzikler varya uçmuş abi, hikaye eğlenceli, filmin espri dozaşı harika... güzel oğlu güzel işte. uzun zamandır filmi bekleyen birisi olarak ilk gününde gittim, heyecanla ve zevkle izledim o kadar ki burnum sızlıyordu hazdan.