bugün

menzil cemaati

Bi kere ayinlerine katıldım. Sebebi çiğ köfteydi. Ah şu öğrencilik. Neyse.

Bağdaç kurup yere Oturduk, herkesin eline bi avuç tespih taşı verdiler, önünede bi tas (derin metal tabak) koydular. Çember şeklinde oturmustuk birimizin ayağı diğerine değmeliymis şeytan aramıza girmesin diye.

Velhasıl ritüel başladı, bi kişi bi şeyler söylüyor sonra biz de kur'an'dan bazı sureler okuyup, her okuduğumuz sure için önümüzdeki tasa bi tesbih taşı atıyorduk. Bi kural vardı: Kesinlikle gözlerini acmayacaksın! Uymadım tabiki. Arada açıyordum, yüzlerindeki ifadeye bakıyordum sırıtıyordum falan. Ritüel bana saçma geldiği için okuduğum bazı surelerin taşını yanımdakinin tasına attım. Hatta bi zaman hızlı attım, benim tabaktan sekip karsidaki Cübbelinin kucağına düşmüş, gözleri açınca gördüm, kucağına düştüğünde 'krdş nbyn amq' gibisinden bi öksürme gelmişti.

gözlerimi son açtığım da o esnada ordan geçen bi Cübbeliye yakalandım, bana çok net bi 'amınakodumun münafığı' bakışı attı sonra hiç acmadim. Velhasıl tesbih taneleri herkese sayılı olarak verilmiş. Gözlerimizi açtık ortalık tespih tanesi dolu. Gözüm kapalıyken sadece 3 tane tutturmuşum önümdeki tasa. Yandakinin tasında 2 tane fazla çıktı falan. Neyse kabul olmuştur deyip beni tövbe almak etkinliği için bi adamın yanına götürdüler. Adamın karşında oturdum. Dizimi elliyor, elimi tutuyor falan dedim noluyor amk. Meğer her gelene aynısını yapıyormuş. Bu adam menzilin baş seyhinden aldığı nuru bize iletecekmis. adam elimi tuttu, tabi ortam çok ağır derecede ciddi, kapat gözlerini dedi başladı,
-Yarabbim ben çok pişmanım..
+bende.
Odadakileri bi gülme aldı, dediğini tekrar etmem gerekiyormuş.

Hüşt, höşt deyip susturdu ortamı sonra dediklerini papağan gibi tekrarladım.

işte o ritüelide atlattık. Bana dedilerki sabaha kadar dünya kelamı konuşmak, cima etmek yasak. Dedim cima nedir amk evli miyim ben en fazla asılırım, asilmak yasak demedigine göre party hard. bu şekilde tövbe aldım.

Sonra yine çağırdı gitmedim sikerim vereceği çiğ köfteyi. Komagenede 12 lira veriyon mis gibi amk elini tutan da, elleyen de yok.