bugün

vahhabilik

kimi yalancının islami bir mezhep olduğunu iddia ettiği sapkınlıktır. yok muhammed abdülvehhap yeni bir itikat getirmemiş de, yok şuymuş da, yok buymuş da...

gidinin cahil yalancıları!...

vahhabiliğe göre kuran'da "allah'ın eli" tabiri geçtiği için allah'ın eli vardır. daha başka organları da vardır. islam'da mezhepler itikadi ve fıkhi olarak ikiye ayrılır. itikadi olarak geçerli sayılan ehl'i sünnet mezhepleri maturidiyye ve eşariyye'dir. fıkhi olarak malum dört mezhep vardır.

vahhabilerin itikatları bozuktur. fıkhi olarak ehl'i sünnet mezheplerine daha benzer görünmekle beraber, arada büyük farklar vardır. dahası vahhabiler diğer müslümanları kafir sayar, kanlarını, canlarını, mallarını helal görürler.

kimi cahil, arapların ilk defa 1. dünya savaşı'nda isyan ettiğini sanır. oysa ki vahhabilerin isyanları 18. yy sonlarında başlamıştır. kafir saydıkları mekke, medine halkına ve hacılara yapmadıklarını bırakmamışlardı. osmanlı bastırdıkça bir aradan sonra tekrar eden bu ayaklanmalarla çok uğraştı. vahhabilerin bir çok liderini yakalayıp, istanbul'da ipe çekti.