bugün

orta doğudaki savaşların nedeni osmanlıdır

Oranın halkının bundan 60-70 sene öncesine kadar bir avrupalı olarak giyindiklerini ve kültürlü olduklarını bilmeyecek kişilerin savunmasıdır. Osmanlı zamanında ele geçirilen topraklara bir çok eğitim kurumu açılmış ve iş olanaları sağlanmıştır. Osmanlı yıkılmadan 20-30 sene evvel ortadoğunun petrolü batılıların iştahını kabartıyordu. Bu yüzden osmanlı yıkıldıktan sonra batı destekli terör grupları oluşturuldu. Halk bir gün yüzü görmedi.Osmanlı yıkıldıktan bir 20 sene kadar rahat olan ortadoğu daha sonra birden hortlayan terör grupları ile başa çıkmaya başlamıştır.

En yakın örnek mesala; iran. Bundan 40 sene öncesine kadar batılılardan daha modernlerdi. Üniversiteleri mükemmeldi ve türkiyeden öğrenci olarak irana üniversite okumaya gidiliyordu. iran üniversitelerinin bir ağırlığı vardı. Tabi daha sonra şeriat meraklısı bir grup ses kasetlerinden halkı ayaklandırarak iranda yeni bir yönetim baş gösterdi. Birden şeriat ile yönetilen, kadınların zorla kapattırılmaya çalışıldığı, eğitim sisteminin içine edildiği, yobazlığın ve geri kafalılığın hüküm sürdüğü bir ülke oldu. Bununda mı sebebi osmanlı devletidir..?

Evet belki istanbul dışında ki şehirlerde veya bölgelerde eğitim kurumları batıda ki gibi sık olmayabilir ama hiç birşey yapmadı, halkı geliştirmedi demek yanlıştır. Osmanlı döneminde o bölgelerden bir çok alîm çıkmıştır.